Duris atvėrė naujas vaikų dienos centras (galerija)

Po intensyvių statybos darbų ir kitų rūpesčių Panevėžyje, Staniūnų gatvėje, atidarytas Vaikų dienos centras „Vilties arka“. Čia laisvalaikį turėtų leisti sunkiai besiverčiančių šeimų atžalos.

 „Vilties arka turi dvejopą reikšmę. Architektūriniu požiūri tai – saugi niša, o Biblijoje ji simbolizuoja vietą, kurioje Nojus išgelbėjo visą pasaulį“, – apie naujai įstaigai duotą pavadinimą sakė vienas steigėjų, Panevėžio evangelinės bažnyčios pastorius Ramūnas Jukna.

Centro direktoriaus pareigas eina Deividas Judenis.

Ši komanda su būriu savanorių viso pasaulio gal ir neišgelbės, tačiau bent trims dešimtims vaikų pasiryžę nors šiek tiek praskaidrinti kasdienybę bei praplėsti jų kultūrinį, meninį akiratį.

„Pirmosios mūsų veiklos prasidės jau pirmadienį, – artimiausiais planais dalijosi R. Jukna. – Rengsime užsiėmimus su vaikais po pamokų. Centre dirbs socialinis darbuotojas, psichologas bei laukiami savanoriai. Iš pradžių galvojame priimti dešimt vaikų, o rudeniop jų gretos turėtų išaugti trigubai. Vasarą rengsime dienos stovyklas. Žodžiu, mes juos užimsime visapusiškai: tiek pramogomis, tiek edukacija.“

Metų pradžioje Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai patvirtinus panevėžiečių parengtą projektą dėl naujo centro, nupirktos 240 kvadratinių metrų patalpos Staniūnų gatvės daugiabutyje. Naują būstinę teko remontuoti, ieškoti jai baldų, įrangos.

Pats R. Jukna čia darydamas remonto darbus praleido visą pastarąjį pusmetį. Prasidėjus centro veiklai, jis lankytojams teiks psichologinę pagalbą. Šios specialybės magistro studijas pastorius yra baigęs universitete.

„Sunku buvo patikėti, kai ministerija patvirtino mūsų projektą. Paprastai panašios įstaigos turi padirbti keletą metų, kad vėliau gautų valstybės finansavimą savo veikloms. Manėme, kad pradžioje savo pastangomis po truputį bandysime įsivažiuoti, bet viskas pavyko greičiau“, – džiaugėsi steigėjas.

Vyriausybė jo projektui lėšų davė dvejiems metams su galimybę toliau tęsti suplanuotą veiklą. Tokie rezultatai, pasak pašnekovo, leidžia manyti, kad Panevėžyje panaši pagalba vaikams – labai reikalinga ir jos reikėtų dar daugiau.

Tai patvirtino ir naujo centro atidarymą atvykę įvairių organizacijų nariai, miesto politikai, valdžios atstovai.

Panevėžio miesto Administracijos direktoriaus pavaduotoja Sandra Jakštienė sveikino R. Jukną ir jo komandą dėl gražios iniciatyvos. Ji nuo pat pradžių palaikė pastoriaus mintis ir džiaugėsi, kad jis įgyvendino seną savo svajonę. Mat prieš kelerius metus dvasininkas dalyvavo ne vienoje humanitarinėje misijoje skurdžioje pasaulio valstybėse ir nuo to laiko puoselėjo viltį padėti ne tik užsienio, bet ir savo krašto vaikams.

 

Nuotraukos T. Šiaudinio

Skaitykite daugiau: https://www.naujienos.lt/leidinys/sekunde/duris-atvere-naujas-vaiku-dienos-centras/

 

 

Bendrinti: