Panevėžiečiai dosniai aukojo nepasiturintiesiems

Skurde gyvenančius žmones Panevėžyje labiausiai užjaučia pensininkai ir jaunos šeimos su vaikais. Tokias išvadas pateikė akcijos „Maisto bankas“ savanoriai.

Aukos rinktos dvi dienas 27 didžiuosiuose Panevėžio prekybos centruose ir parduotuvėse. Čia pirkėjų dosnumo laukė per 500 atstovų iš 21 socialinės organizacijos. Jos ir pasidalins akcijos metu surinktą maistą.

Iš viso nuo penktadienio iki šeštadienio Panevėžyje vykusioje akcijoje dalyvavo 7 397 pirkėjai. Jie nepasiturintiems paaukojo 16 355 vienetus ilgai negendančių maisto produktų. Šių vertė siekė per 18 tūkst. eurų. Daugiausia dovanota makaronų, kruopų.

 „Akcija buvo sėkminga. Pernai pavasarį Panevėžyje surinkome per 14 000 maisto produktų už 12 tūkstančių eurų“, – apie akciją sakė labdaros ir paramos fondo Panevėžio padalinio vadovė Asta Čeponienė.

Priekaištų sulaukė mažiau

Pasak pašnekovės, šį kartą nepasiturintiems paremti skirta akcija praėjo be didesnių nesklandumų. Skirtingai nei anksčiau, panevėžiečiai beveik nebepriekaištavo aukų rinkėjams.

„Daugiausia aukojo jaunos šeimos ir pensininkai. Kartais atrodė, kad ir patiems aukotojams reikia pagalbos, bet jie užjautė kitus ir nepagailėjo savo ir taip menkų pinigėlių. Išvis pirkėjai šį kartą aukojo ramiai – atnešdami maisto nebepriekaištavo. O kas neaukojo, ir visai nėjo artyn“, – kalbėjo A. Čeponienė.

Tačiau nebe pirmą kartą akcijoje dalyvavę Raguvėlės vaikų dienos centro nariai pasakojo, kad teko išklausyti kelių pensinio amžiaus gyventojų replikų esą ir jiems reikėtų tokios paramos.

Beveik dešimt metų gyvuojanti organizacija iš rajono atsivežė 7 vaikus, padėjusius rinkti produktus ir dalyti pirkėjams dėkingumo skrajutes.

 „Po truputėlį renkame aukas. Vakar maisto išsivežėme tris pilnus parduotuvės vežimėlius. Šiandien jau vieną išgabenome“, – šeštadienio rytą skaičiavo Vaikų dienos centro darbuotoja Valerija Žekonienė.

„Kartais atrodė, kad ir patiems aukotojams reikia pagalbos, bet jie užjautė kitus ir nepagailėjo savo ir taip menkų pinigėlių.“ A. Čeponienė

Daugiausia žmonės, anot jos, nešė kruopų, aliejaus, makaronų. Kai kurie po pakelį dovanojo, bet buvo ir pusę vežimėlio prikrovusių pirkėjų. Kiti tiesiog pagal pateiktą sąrašą nupirko visus surašytus produktus. Visa tai pravers trisdešimčiai centro vaikų, organizuojant jų užimtumą Raguvėlėje po pamokų.

Saldainių jauniesiems savanoriams atnešė Molainių gatvės gyventojas Kazimieras Jusevičius.

„Jau trečioje parduotuvėje šiandien paaukojau. Kitose nupirkau makaronų, aliejaus. O čia nutariau paimti saldainių. Visada dalyvauju tokiose akcijose, jei galiu. Reikia užjausti kitus“, – „Sekundei“ sakė pensinio amžiaus vyras.

 Miltų čia paaukojo ir Rūta Bakanienė iš Panevėžio rajono. Moteris nedaugžodžiavo – sakė, dėl išleisto euro savo šeimos nenuskriaus, o vargstantiesiems galbūt nors truputį padės.

Gerumas įkvepia

Akcija džiaugėsi ir pirmą kartą joje dalyvavę labdaros ir paramos fondo „Vilties arka“ savanoriai. Tai organizacija, kurianti naują vaikų dienos centrą Staniūnų gatvėje. Ir suaukotus maisto produktus ji skirs savo lankytojams pamaitinti.

„Jau gegužę žadame priimti pirmus vaikus ir maisto mums tikrai reikės“, – sakė fondo vadovas Ramūnas Jukna. Jo teigimu, daugiausia, kaip ir kitur, surinkta kruopų, makaronų.

„Labiausiai mane įkvepia, kai aukoja jaunos šeimos su vaikais. Tėvai sąmoningai nori pamokyti savo atžalas duoti stokojančiam“, – džiaugėsi „Vilties arkos“ vadovas.

 

Sekundė Ingrida NAGROCKIENĖ Aktualijos 2017.04.09 17:00

 

www.naujienos.lt/

 

 


 

Bendrinti: