Pertvarkos – žmonių labui

Penktadienį  Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, apsilankęs Skuodo rajone, trumpam stabtelėjo ir Akmenės rajono savivaldybėje. Ministrą domino  socialinių paslaugų plėtotė ir jų perspektyva. 

Akmenės savivaldybės meras V. Mitrofanovas plačiai papasakojo apie mūsų savivaldybėje įgyvendintą naująjį socialinį modelį, apie socialinių išmokų pilotinio  projekto  pamokas ir išvadas. Vaikų teisių apsaugos  šiandieninę situaciją apibūdino Savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja R. Žiedienė, Paramos šeimai centro vadovė V. Mikštienė informavo ministrą apie plėtojamą dviejų krypčių – vaiko globos ir pagalbos šeimai- veiklą

Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja V. Vaičiūnienė aštriai kėlė pagalbos psichikos ligoniams problemas. V. Vaičiūnienė, V. Mikštienė įvardijo keletą biurokratinių barjerų, kurie yra kliuvinys socialiniame darbe. Labdaros ir paramos fondo „Prieglobstis“ vadovas, evangelikų  dvasininkas M. Palionis  ministerijos atstovams kėlė paauglių ir jaunimo užimtumo programų svarbą. Ministras dėmesingai klausėsi pašnekovų, paatviravo, kad meras puikiausiai žino socialinę sferą, kad daugelyje pozicijų akmeniškiai iniciatyviausi.

 - Turime išsikėlę daug tikslų ir siekiame konkrečių rezultatų, - sakė ministras Linas Kukuraitis.

Susitikime su ministru L. Kukuraičiu ir jo komanda dalyvavo mero pavaduotojas A. Nicius, Administracijos direktorė A. Laucienė, jos pavaduotojas A. Bučys, Socialinės paramos skyriaus vedėja A. Bacienė, Socialinių paslaugų namų direktorius V. Paškevičius, cerebrinio paralyžiaus bendrijos pirmininkė J. Jankauskienė, mero patarėjas T. Martinaitis.

Ministras L. Kukuraitis ir jį lydintys asmenys taip pat  lankėsi į institucinės globos pertvarką įtrauktuose Ventos socialinės globos namuose.

Julija SEJAVIČIENĖ

Akmenės rajono savivaldybė

 

Bendrinti: