„Samariečio krepšio“ dovanotas džiaugsmas Jonavoje (galerija)

Du paskutinius sausio mėn. šeštadienius, 21 ir 28 d., Jonavos krikščionių evangelikų bažnyčios patalpose vyko šventės vaikams. Kiekvieną šventės dieną vyko net po du renginius, ir kiekvieną kartą salė buvo pilna nuotaikingai nusiteikusių vaikučių ir jų tėvelių.

Į šventę kvietėme Jonavoje, Šveicarijos, Šilų ir Upninkų miesteliuose gyvenančių šeimų, su kuriomis bendrauja mūsų bažnyčios žmonės, vaikus ir vieno Jonavoje veikiančio labdaros ir paramos fondo savanorių vaikus. Ypač džiaugėsi sunkiai besiverčiančių, socialiai remtinų šeimų vaikai. Dalyvavo ir viena mama su dukryte, kuri pati vaikystėje yra dalyvavusi evangelizacinėje šventėje ir gavusi „Samariečio krepšio“ dovanėlę.

Jonavos bažnyčios tikintieji laukė šių renginių ir jiems ruošėsi pasninkaudami bei melsdami, kad  Evangelijos žinia pasiektų šių vaikų bei tėvelių širdis. Susirinkusiems vaikams buvo parodytas spektaklis „Obuoliukai“. Vaikai susidomėję stebėjo šį spektaklį, kurį šįkart atgaivino jaunoji bažnyčios karta. Po spektakliuko skambėjo garsūs padėkos žodžiai ir džiugus klegesys. Vaikai ir tėveliai dėkojo Jonavos krikščionių evangelikų bažnyčiai už dovanas ir puikią galimybę pabūti tokioje puikioje šventėje, kuri išsiskyrė šilta atmosfera ir skelbiama Kristaus Evangelija. Išgirdę Jėzaus Kristaus Evangelijos žinią beveik visi susirinkusieji meldėsi susitaikymo su Dievu malda, kviesdami Kristų tapti jų Viešpačiu ir Gelbėtoju.

Po paskutinio renginio turėjome puikią progą su vaikučiais ir jų tėveliais pabendrauti prie arbatos puodelio, pasikalbėti įvairiais gyvenimo klausimais. Visi noriai priėmė dovanojamą krikščionišką evangelizacinę spaudą, ypač žurnaliukus „Gyvieji šaltiniai“, kai kurie domėjosi bažnyčios liturgija, pamaldų eiga bei bažnyčioje esančiu vaikų priežiūros tarnavimu.

Reformacija Jonavoje ir jos apylinkėse tęsiasi. Abraomo Kulviečio tėviškės žemėse vėl ir vėl skamba Dievo žodžio, keičiančio žmonių gyvenimus ir suteikiančio viltį toms širdims, kurioms labiausiai to reikia, aidas. Viešpats pažadėjo: Kaip lietus ir sniegas krinta iš dangaus ir nesugrįžta, bet sudrėkina žemę, padaro ją derlingą ir duoda sėklos sėjėjui bei duonos valgytojui, taip ir mano žodis, kuris išeina iš mano burnos, negrįš tuščias, bet įvykdys mano valią ir atliks tai, kam yra siųstas (Iz 55, 10–11). Tikime vaisinga tarnyste, nes Jėzus yra ištikimas ir ištikimiesiems atlygina iš savo malonės aruodų su kaupu. Mūsų pašaukimas – skelbti Žodį, veikti laiku ir nelaiku (2 Tim 4, 2), o Viešpats augins tai, ką mes „pasėjome ar palaistėme“ šių renginių metu. Esame dėkingi Viešpačiui už bažnyčios vienybę ir meilę, kurią Jis parodė dar stipriau apjungdamas mūsų širdis ruošiantis ir organizuojant šias šventes.

Šlovė Dievui aukštybėse, o žemėje ramybė ir palankumas žmonėms! (Lk 2, 14)

 

Jonavos krikščionių evangelikų bažnyčios informacija
 
Bendrinti: