Renginių ciklas „Atviras pokalbis“

Lietuvos psichikos sveikatos specialistai vieningai pripažįsta, kad sergamumo depresija mastai Lietuvoje yra kur kas didesni, nei teigia oficialūs statistiniai  duomenys, ir pagrindinė to priežastis – lietuviai išgyvena baimę ir gėdą bei vengia pripažinti turintys psichologinių problemų.

Kviečiame kalbėtis, atpažinti problemas ir atrasti pagalbą.

Š.m. balandžio 8–gegužės 3 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks nemokamų renginių ciklas „Atviras pokalbis“ depresijos tema.

Renginiai skirti plačiajai visuomenei kalbėti apie depresijos problemas bei paskatinti atsigręžti į žmones kenčiančius nuo depresijos, padėti atpažinti jos požymius, padrąsinti kreiptis pagalbos į specialistus, parodyti teigiamą meno poveikį gydymo procese, taip pat, kad ne tik medikamentiniai, bet ir nemedikamentiniai depresijos gydymo būdai, skirtingos pagalbos formos gali sėkmingai mažinti depresijos poveikį žmogui.

Balandžio 8 d. 18 val.  kviečiame į pirmąjį ciklo renginį „Atviras pokalbis meno kalba“, kuriame dalyvaus LR sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Depresijos gydymo centro vadovė, klinikinė psichologė Aušra Mockuvienė, meno terapeutė Daiva Lubienė, menines kompozicijas atliks aktorius Tomas Šečkus, choreografė Laura Geraščenko, violončelistė Audra Žilakauskienė.

Balandžio 16 d. 18 val. diskusijų vakaras tema ,,Depresija ir tapatybė”. Ar yra ryšys tarp depresijos ir suvoktos tapatybės? Kokios depresijos priežastys ir požymiai? Ar svarbu suprasti, kas atvedė į depresiją? Ar visada tai pavyksta?

Balandžio 26 d. 18 val. – susitikimas su Charlesu Davidu Kelley (JAV/Latvija)   – žmogumi, drąsiai kalbančiu apie savo patirtis, susigyvenant su depresija. Charlesas Davidas Kelley, JAV ir Latvijoje gyvenantis teologas ir menininkas, beveik visą gyvenimą jį lydėjusią depresiją pavadino Slaptuoju antrininku. Jis pasakoja apie savo gyvenimo kelią, kaip įvairiausiais būdais jis sulaukė pagalbos – per tikrus draugus, per rūpestingus mentorius, per meilę muzikai ir Dievo dovaną dalintis ja iš širdies į širdį. „Kuo daugiau duodu, tuo labiau verčiu badauti savo Slaptąjį antrininką“. Renginio metu skambės Charleso Davido Kelley muzikinės kompozicijos.

Balandžio 29 d. 18 val. kviečiame į judesio terapijos užsiėmimą su  Laura Geraščenko.

Ieškosime atsakymų į klausimus, pasitelkdami savo kūnus, per judesį, šokį, improvizaciją, pokalbius, buvimą čia ir dabar.
Šokio patirtis - nebūtina.

Būtina išankstinė registracija.

Gegužės 3 d. 18 val. vyks rašymo terapijos užsiėmimas su Juliumi Kvedarausku.

Užsiėmimo dalyviai turės galimybę patys išbandyti įvairias gydomąjį poveikį turinčias rašymo formas. Rašymo terapija – tai ir dienoraščio rašymas, ir laiškai, ir poezijos bei prozos kūrimas grupėje. Seminare daugiausia dėmesio skirsime rašymo formoms, padedančioms atpažinti, pažinti, įveikti ar susitaikyti su depresija. Į užsiėmimą kviečiame tiek siekiančius asmeninių tikslų, tiek norinčius rašymą taikyti savo psichologinėje, medicininėje ar socialinėje praktikoje.

Būtina išankstinė registracija.

Organizatorių informacija

Bendrinti: