Koncertas Šiauliuose „Velykų belaukiant“

Šiaulių bažnyčia TIESOS ŽODIS kviečia į koncertą „Velykų belaukiant“, kuris įvyks kovo 19 d. 16 val. Šiaulių Polifonijos didžiojoje salėje (Aušros al. 15).

Renginio dalyviai – dainų ir giesmių autorius bei atlikėjas Arūnas Raudonius su žmona Lina, aktorė, skaitovė, dokumentinių filmų „Pakūta, mano meile“, „Padovanok svajonei sparnus“, „Trokštu gyventi“, „Malonė“, „Vaiko širdis“, „Misionierius“, „Sugrįžimas“ kūrėja, 2015–ųjų Metų klaipėdietės titulą pelniusi režisierė Dalia Kanclerytė ir vienintelis praktikuojantis mimas Lietuvoje – Aleksas Mažonas.

„Jei menininkas turi talentą, turi dalytis juo su kitais žmonėms. Dievas duoda žmogui talentą ne jam pačiam, o tam, kad galėtų džiuginti žmones. Jei esi populiarus, formuoji kitų žmonių nuomonę ne tik apie save – apie gyvenimą. Tu jiems arba duodi viltį, arba susargdini nihilizmu. Aš peno semiuosi iš savo išgyvenimų. Visas mano laikas, kurį skiriu knygų skaitymui, filmų žiūrėjimui, apmąstymams, yra skirtas mano kūrybai. Toks menininko gyvenimo būdas.“, – sako vienintelis Lietuvoje praktikuojantis, labiausiai atpažįstamas mimas, įkūręs Pantomimos teatrą „A“, klaipėdietis Aleksas Mažonas. Išskirtinio judesio raišką jis vadina „Sielos šokiu“.

„Suradau kelią, kuriuo galiu eiti, brautis į atvirumą, į pasitikėjimą, į nebijojimą kalbėti. O kas mums trukdo kalbėtis? Baimė. Mes bijome būti nesuprasti, išjuokti, bijom būti sužeisti“, – viename interviu sakė filmo „Pakūta, mano meile“ režisierė Dalia Kanclerytė.

Atlikėjas Arūnas Raudonius su žmona Lina prabils į jus savo ir įvairių jo pamėgtų poetų žodžiais apie gyvenimą, mus supantį pasaulį ir išganymo Kelią.

Belaukdami šventų Velykų nurimkime, stabtelėkime, įsižiūrėkime ir įsiklausykime, kad pamatytume ir išgirstume tai, ko mums labiausiai reikia.

ibaznycia.lt

Bendrinti: