Raudonasis kryžius Vilniuje renka savanorių rezervą

Pixabay.com nuotrauka

Reaguodamas į COVID-19 plitimą ir karantiną mūsų šalyje, Lietuvos Raudonasis Kryžius renka savanorių rezervą Vilniuje. Prie savanorių kviečia prisijungti pilnamečius, kurie nori padėti karantine esantiems pažeidžiamiems žmonėms. Savanoriauti kviečiame tuos, kurie pastarąsias dvi savaites nebuvo užsienyje, nebendravo su užsikrėtusiais ir nejaučia ligos simptomų.

Vilniaus miesto savivaldybei prireikus papildomų pagalbininkų, savanoriai prisidės prie pagalbos vienišiems, karantine esantiems žmonėms, vykdys kitus savivaldybės pavestus darbus.

„Matydami, kaip situacija keičiasi kitose šalyse, norime jau dabar kviesti žmones užsiregistruoti, kad galėtume juos pasitelkti, jei to prireiks. Jei užsikrėtusių žmonių skaičius visuomenėje sparčiai augs, mūsų pagrindinis rūpestis bus pažeidžiami vyresnio amžiaus žmonės, kurie turi būti saviizoliacijoje tam, kad neužsikrėstų. Tokiems žmonėms gali prireikti būtinųjų produktų ar prekių. Todėl visus geros valios žmones, kurie nesiskundžia sveikata, kviečiu prisijungti prie Raudonojo Kryžiaus savanorių komandos ir mūsų humanitarinės misijos“, – sako Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

Savanorių saugumas yra Raudonojo Kryžiaus yra prioritetas, Vilniaus miesto savivaldybė užtikrino, kad visi savanoriai bus aprūpinti reikalingomis asmens apsaugos priemonėmis. Jiems nuotolinių mokymų metu bus suteikta svarbiausia informacija, kaip saugant save, padėti kitiems.

Dėmesys vienas kitam ir maži geri darbai šiuo metu yra ypatingai svarbūs. Registruotis galite paspaudę čia.

Lietuvos Raudonasis Kryžius – tai seniausia humanitarinę pagalbą teikianti nevyriausybinė organizacija Lietuvoje. Tai unikali humanitarinė jėga, kurios stiprybė yra savanoriai, kasdien padedantys tūkstančiams žmonių Lietuvoje. Svarbiausios mūsų veiklos: pagalba vienišiems ir sergantiems seneliams, pirmosios pagalbos mokymai, pagalba žmonėms, pasitraukusiems nuo karo.

1,2 proc. nuo GMP Lietuvos Raudonajam Kryžiui galite paskirti paspaudę čia.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus informacija

Bernardinai.lt