Alepo vaikų malda už taiką

Sirijoje be perstojo bombarduojamo Alepo miesto vaikai ketviradienį surengė įspūdingą taikos akciją. Šimtai mokyklinio amžiaus vaikų, krikščionys ir musulmonai, lydimi brolių pranciškonų, susitiko prašyti taikos savo gimtajam miestui Alepui ir visai Sirijai. Vaikai meldėsi, kiekvienas pagal savo religiją, prašydami, kad liautųsi pastaruoju metu suintensyvėję antpuoliai, nuo kurių nukentėjo ypač daug vaikų ir bejėgių žmonių. Maldos už taiką akcijos dalyviai pasirašė ir dėjo savo pirštų atspaudus po pareiškimu, kuriuo prašė pasaulio galiūnus sustabdyti žmonių žudynes Sirijoje.

Vaikų taikos akcija Alepe įvyko aikštėje priešais buvusią Šventosios Žemės pranciškonų mokyklą. Katalikiška žinių agentūra „Fides“ praneša, kad susitikimus už taiką vaikai surengė taip pat Damaske, Homse ir kitose Sirijos vietovėse.

Vaikai pareiškime kreipiasi į Europos Sąjungą ir JTO. Alepo vaikų pareiškimą į Europos Sąjungos ir JTO būstines Briuselyje ir Ženevoje atveš trys Rytų Bažnyčių patriarchai, turintys Antiochijos patriarcho vardą: graikų melkitų Grigalius III, graikų ortodoksų Jonas X ir sirų ortodoksų Ignacas Afremas II.
 
Bendrinti: