Biblijos muziejų Vašingtone per pusmetį aplankė daugiau negu pusė milijono svečių

Knygų knyga pasirodė esanti labai populiari netgi perpildytoje JAV sostinės muziejų rinkoje. Prieš pusę metų (2017 m. lapkričio 17 d.) duris atvėrusį Biblijos muziejų iki gegužės 17 d. aplankė daugiau negu 565 tūkst. žmonių. Nedaugelis muziejų gali pasigirti tokiu populiarumu, pavyzdžiui, pusės milijono lankytojų per pirmąjį veiklos pusmetį nesulaukė net 2015 m. Los Andžele atidarytas šiuolaikinio meno muziejus „The Broad“.

„Mes labai džiaugiamės, kad nuo praėjusių metų pro žymiuosius Gutenbergo vartus į šį didžiausią pasaulyje Biblijos muziejų įžengė daugiau negu pusė milijono žmonių, – sakė muziejaus vadovas Cary‘as Summersas. – Šiandien artėjame prie didžiausio turizmo sezono įkarščio, tad neabejoju, kad lankytojų srautas dar padidės. Daugelis aplankys jį pirmą kartą, bet kai kurie sugrįš iš vėl, kad geriau susipažintų su didžiausią įtaką pasaulio istorijai padariusios knygos atsiradimu, turiniu ir poveikiu.“

Šį aukštųjų technologijų taip pat aplankė daugiau negu 1700 organizuotų grupių. Muziejus įsikūręs netoli nuo Nacionalinės esplanados – JAV sostinės muziejų ir parkų zonos, besidriekiančios tarp Kapitolijaus ir Vašingtono paminklo, kurioje gausu meno galerijų ir įvairiausių muziejų. Pasak statistinių duomenų, vienas lankytojas iki muziejaus atvyko vidutiniškai 420 km. Muziejus buvo statomas trejus metus ir kainavo maždaug 500 mln. JAV dol. Atidarymo metu jame buvo demonstruojama apie 1600 eksponatų, tris ketvirtadalius iš kurių sudarė įvairūs Biblijos leidiniai ir senoviniai rankraščiai, kuriuos įsigyti padėjo vienas iš muziejaus įkūrėjų – antikvarinių parduotuvių tinklo „Hobby Lobby“ vadovas Steve'as Greenas.

Likus keliems mėnesiams iki Biblijos muziejaus atidarymo, šį iškilmingą įvykį kiek aptemdė keli skandalai dėl maždaug 5 500 artefaktų, kurie buvo pagrobti ir karo metu neteisėtai išvežti iš Irako bei kuriuos neapdairiai įsigijo „Hobby Lobby“. Teisingumo ministerijos sprendimu šiuos artefaktus reikėjo grąžinti ir dar teko sumokėti 3 mln. JAV dol. baudą. Biblijos muziejaus vadovai atsiribojo nuo šių skandalų, o muziejaus kolekciją papildyti geranoriškai padėjo partneriai.

Šiuo metu muziejuje galima lankytis nemokamai, nors organizuotos grupės turi įsigyti abonementus, o lankytojų prašoma geranoriškai paaukoti po 15 JAV dol. – pagal amerikiečių tradicijas ši auka būtina, kaip arbatpinigiai restorane ar viešbutyje.

Rugpjūčio mėnesį Biblijos muziejuje bus surengta speciali laikina paroda „Keliaujantis pamokslininkas: Bilis Gremas, Biblija ir šiuolaikinio pasaulio pagundos“, skirta šiais metais mirusiam įžymiajam evangelistui atminti.

Daugiau informacijos apie muziejų galima rasti (ir užmesti akį į jo eksponatus) oficialioje svetainėje https://www.museumofthebible.org/.


https://www.invictory.org/news/

Bendrinti: