Getės institutas skelbia fotografijų konkursą ,,Reformacija šiandien“

Getės institutas kviečia dalyvauti fotografijų konkurse, skirtame Reformacijos 500 metų jubiliejui paminėti.

Specialioje lietuviškoje svetainėje primenama, kad 2017 m. spalio 31 d. sukaks 500 metų nuo Martino Lutherio inicijuotos Reformacijos pradžios. Tai buvo pasaulinės reikšmės reiškinys, kurio poveikį pajuto visi žemynai. Ar tai būtų politika, ar muzika, ar menas, ar ekonomika, ar socialinis gyvenimas, ar teisė, ar kalba: visos gyvenimo sritys patyrė Reformacijos įtaką. Reformacijos įtaką šių dienų pasauliui, jos poveikį mūsų gyvenimui apmąsto ir įprasmina 2017 metais vykstantys jubiliejiniai renginiai visame pasaulyje.

Reformacija ir Lietuvoje suvaidino svarbų vaidmenį. Nors mūsų šalyje reformuotų bažnyčių – evangelikų-liuteronų ir reformatų – bendruomenės nėra didelės, tačiau šio judėjimo pėdsakai Lietuvoje yra svarbūs ir šiandien.

Savo naujuoju fotografijų konkursu norime pakviesti Jus perkelti Reformacijos pėdsakų ir šių dienų gyvenimo motyvus į nuotraukas. Savo nuotraukomis parodykite mums, kaip Jūs matote Reformacijos paveldą Lietuvoje: bažnyčias, knygas, kapines, mokyklas. Mus domina ir šiandieninis Reformacjos bendruomenių gyvenimas, jų kasdienybė, jų šventės ir žmonės. Kartu su nuotraukomis atsiųskite ir trumpą tekstą (iki 500 ženklų). Pavyzdžiui, trumpą istoriją arba komentarą papildančius nuotrauką.

Iki 2017 m. rugsėjo 15 d. Jūs turite galimybę užfiksuoti Reformacijos pėdsakus ir dabartį Lietuvoje, atskleisdami savo asmeninį požiūrį į šį reiškinį bei atsiųsti savo horizontalias nuotraukas (mažiausiai 1500px pločio) ir trumpus tekstus lietuvių arba vokiečių kalbomis mums. Atranką atliks žiuri: visos mūsų atrinktos nuotraukos bus skelbiamos mūsų interneto svetainėje, o trijų geriausių nuotraukų autoriai bus apdovanoti prizais.

Daugiau informacijos apie prizus, dalyvavimo sąlygas ir dalyvio registracijos anketą rasite Getės instituto svetainėje.

 

 

 

http://reformacija500.lt/2017/06/14/getes-institutas-skelbia-fotografiju-konkursa-reformacija-siandien/

 

 

Bendrinti: