Kviečiame dalyvauti artėjančiame „Rytų Europos lyderystės forume 2016“

2016 m. lapkričio 9–12 d. Kijeve (Ukrainoje), bažnyčioje „Filadelfija“ (Goloseevskaya g. 57, Kijevas, Ukraina), vyks Rytų Europos lyderystės forumas. Forumo tikslas – skleisti Dievo karalystės principus į visas mūsų tautų gyvenimo sritis, vienyti ir aprūpinti reikiamais ištekliais evangelinių bažnyčių vadovus bei tarnautojus. Forumas vyks rusų kalba.

Šis jau nuo 2011 m. organizuojamas forumas – įvairių Rytų Europos bažnyčių ir krikščioniškų organizacijų iniciatyva. Forumą remia gilias evangeliškas tradicijas turintis tarpdenominacinis judėjimas Europos lyderystės forumas (į jį jau galima registruotis 2017 metams).

Tam, kad Bažnyčia galėtų vykdyti Didįjį paliepimą XXI a., būtina suprasti mus supančią šiuolaikinę kultūrą, tarnauti profesionaliai ir siekti krikščionių vienybės. Į šiuos iššūkius ir stengiasi atsakyti Rytų Europos lyderystės forumas, kurio strateginiai uždaviniai:

  • statyti tiltus, jungiančius atskirus tarnautojus ir tarnavimus;
  • ugdyti tarnavimų profesionalumą, pasitelkiant mokymąsi, mokymą ir lavinimą;
  • populiarinti Rytų Europos tautoms ir kultūroms skirtus evangelizacinius projektus.

Rytų Europos lyderystės forumo veikla neapsiriboja kartą per metus rengiamu Forumo suvažiavimu. Visus metus organizuojamos įvairios konferencijos ir seminarai, kuriuose dalyvauja pagrindiniai forumo pranešėjai, taip pat teikiama parama forumo dalyviams įgyvendinant bendrus projektus. Lotyniškas žodis „forumas“ reiškia platformą – toks yra ir Rytų Europos lyderystės forumo sumanymas. Siekiama, kad Forumas taptų platforma įvairių skirtingų tarnavimų vadovams susitikti.

Forumo programą sudaro keturios pagrindinės dalys. Plenarinės sesijos – tai bendro garbinimo ir maldos laikas. Šių sesijų metu žymūs pranešėjai pasistengs atskleisti tai, ką šiandien Dvasia kalba bažnyčioms. Darbas sekcijose suvienija atskirose srityse tarnaujančius evangelikų lyderius, savo požiūriu į svarbiausius šių dienų Bažnyčiai kylančius sunkumus dalijasi patyrę tarnautojai. Galima rinktis šias sekcijas: Apologetika, Krikščionybė ir kultūra, Evangelizacija, Misijos ir bažnyčių kūrimas, Universitetas, Šeimos tarnavimas, Tarnavimas jaunimui, Lyderystė bažnyčioje, Bažnyčia ir pilietinė visuomenė, Bažnyčia ir verslas (išsamiau apie sekcijas skaitykite Forumo svetainėje (rusų k.). Kiekvienas forumo dalyvis gali pasirinkti tik vieną sekciją, kurią kasdien lankys viso renginio metu. Seminarai skiriami konkrečioms idėjoms, problemoms ir uždaviniams nagrinėti. Juose, panašiai kaip ir sekcijose, daug dėmesio bus skiriama diskusijoms. Išsamiau apie seminarus skaitykite čia. Ne mažiau svarbi ir neoficialioji forumo dalis. Bendri pietūs, vakarienės, pertraukos skirti tam, kad Forumo dalyviai galėtų susipažinti vieni su kitais, pasidalyti savo planais ir idėjomis.

Daugiau informacijos rasite forumo svetainėje http://2016.forumeast.eu/. Kviečiame ne tik ganytojus, bet ir kitų sričių rusiškai kalbančius tarnautojus apsvarstyti galimybę dalyvauti šiame forume ir taip prisidėti prie „tiltų“ su broliškomis bažnyčiomis bei organizacijomis statybos. Dėl išsamesnės informacijos apie registracijos bei dalyvavimo sąlygas ir kainą susisiekite su pastoriumi Ramūnu Jukna (mob. +370 699 87578,r amunas.jukna@gmail.com).

Bendrinti: