Sulaukęs 99 metų pas Viešpatį išėjo evangelistas Bilis Gremas

2018 m. vasario 21 d., pas Viešpatį išėjo vienas žymiausių XX a. Kristaus tarnų Bilis Gremas (Billy Graham). Evangelistui buvo 99 metai. Pasak jo sūnaus Franklino Gremo, „jis užmigo savo namuose Šiaurės Karolinoje ir atsibudo Jėzaus glėbyje“.

Bilis Gremas gimė 1918 m. ūkininkų šeimoje Šiaurės Karolinoje. Krikščioniu jis tapo po to, kai būdamas 16 metų išgirdo keliaujančio evangelisto pamokslą. Dvasininku Bilis Gremas buvo įšventintas 1939 m.. Jungtinėse Amerikos Valstijose jis tapo žinomas po 1949 m. vykusios dviejų mėnesių evangelizacijos milžiniškoje palapinėje Los Andžele. Tapęs vienu žymiausių krikščionybės skelbėjų JAV, pasaulinį tarnavimą Bilis Gremas pradėjo 1954 m. evangelizacija Londone. Pasaulinė Bilio Gremo misija siekė atokiausius pasaulio kampelius, įskaitant Nigeriją ir komunistinę Šiaurės Korėją.

Per 60 savo tarnavimo metų Bilis Gremas pamokslavo Evangeliją maždaug 215 mln. žmonių, surengė daugiau negu 400 masinių evangelizacijų 185 pasaulio šalyse. Milijonai žmonių jo skelbiamą Evangelijos žinią išgirdo per televiziją, vaizdo įrašus, internetu ir net 34 jo knygas. Bilis Gremas niekada nebuvo įsipainiojęs nei į finansinio, nei į seksualinio pobūdžio skandalus, kurie dešimtmečius persekiojo ne vieną šiuolaikinį evangelistą. Konservatyvių pažiūrų Bilis Gremas nepritarė tos pačios lyties asmenų santuokoms ir abortams.

Užuojautą dėl Bilio Gremo mirties ir pagarbą šio didžio Dievo tarno atminimui išreiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas, buvęs JAV prezidentas Barakas Obama, Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby ir daugelis kitų žymių žmonių.

Bilis Gremas buvo artimas daugeliui JAV prezidentų, pradedant Hariu Trumanu ir Ričardu Niksonu ir baigiant Baraku Obama. Jis žaidė golfą su Džeraldu Fordu ir atostogavo su Džordžu V. Bušo. Pastarojo sūnus Džordžas Bušas jaunesnysis sakė, kad Bilis Gremas 2010 m. padėjo jam susigrąžinti tikėjimą. Visgi gyvenimui artėjant į pabaigą Bilis Gremas pripažino, kad artimi ryšiai su šio pasaulio galingaisiais kėlė grėsmę skelbiamai žiniai: „Jeigu galėčiau pakartoti savo gyvenimą, stengčiausi vengti dalyvavimo „šešėlinėje“ politikoje. Evangelistas pašauktas vykdyti vieną ir tik vieną dalyką – skelbti Evangeliją.“

Paskutinį kartą prabudimo susirinkime Bilis Gremas pamokslavo 2005 m., būdamas jau aštuoniasdešimt šešerių. Čia jis aiškiai apibendrino savo skelbiamą žinią: „Skelbiu tik tai, kad Jėzus Kristus atėjo į žemę, mirė ant kryžiaus, prisikėlė iš numirusiųjų ir ragina mus atgailauti bei tikėjimu priimti Jį kaip Viešpatį ir Gelbėtoją, kad būtų atleistos visos mūsų nuodėmės.“ Šios evangelizacijos metu Bilis Gremas kalbėjo ir apie mirtį: „Ar aš bijau mirties? Ne. Aš jos laukiu vildamasis, kad savo akimis regėsiu Dievą. Vieną dieną tai įvyks.“

Parengta pagal užsienio šaltinius

Bendrinti: