Titulinis / Pastoriaus žodis / Dvasia ir žodis

Kad meilė neužgestų

Mylėk Viešpatį, savo Dievą, visa širdimi, visa siela ir visomis jėgomis. Šitie žodžiai, kuriuos tau šiandien skelbiu, tepasilieka tavo širdyje (Įst 6, 5–6).

Ko Dievas reikalauja ketvirtu ir penktu įsakymu?

... Jis atėjo į paprastus ir jaukius namus, atsidavė žemiškųjų tėvų rūpesčiui ir globai, kad parodytų mums, kaip mes rūpime ir esame Jo dangiškojo Tėvo mylimi.

Dievo malonės žinia pašauktiesiems

Mąstant apie Kalėdas, mintyse iškyla prakartėlės vaizdas – Jėzaus gimimo istorija. Kalėdiniame šurmulyje atidžiau įsižiūriu į mūsų Viešpaties motiną Mariją. Jos gyvenime įžvelgiu Dievo veikimą – panašiai Jis veikia ir visų, kuriuos pašaukia, gyvenime: Viešpats ateina, apreiškia savo valią ir laukia žmogaus atsako.

Artėjanti šventė

Advento metu esame kviečiami bei raginami savo mintis sutelkti į dvasines tiesas. Artėja labai didelė šventė – Jėzaus Kristaus gimimo minėjimas.

Gailestingasis Dievas

Kalbėti apie gailestingąjį mūsų Kūrėją pradėsiu nuo žodžių, kuriuos Jėzus iš Nazareto pasakė savo amžininkams, dėmesingai tyrinėjusiems Šventuosius Raštus: Jūs tyrinėjate Raštus, nes manote juose turį amžinąjį gyvenimą. O Raštai liudija apie mane, bet jūs nenorite ateiti pas mane, kad turėtumėte gyvenimą (Evangelijos pagal Joną 5 skyriaus 39–40 eilutės).

Dievo vaikai turi pašaukimą

Dangiškasis Tėvas labiau negu mes patys trokšta, kad dvasiškai bręstume ir taptume Jo valios vykdytojais. Ne visus iš mūsų Tėvas paskyrė tapti Dievo žodžio tarnais, bet bendras visų krikščionių pašaukimas – būti išlavintiems, tinkamiems tarnystei.

Nuostabūs Dievo darbai

Viešpats kiekvienam paliko laisvę veikti – vieni sės blogį ir liks blogio pusėje, o kiti, Dievo padedami, ieškos ir sieks Viešpaties ir Jo tiesos. Dar prieš pasaulio sukūrimą buvo numatyta, kad šioje kūrinijoje egzistuos ne tik gėris, bet ir blogis. Tačiau tai nereiškia, kad Dievui patinka blogis ar net kad Jis pats jį kuria.

Ko Dievas reikalauja pirmu, antru ir trečiu įsakymu?

Buvau ką tik pedagoginį kelią pradedantis mokytojas. Pas mus į mokyklą atėjo lektorė, kad pamokytų psichologijos. Buvau jaunas krikščionis, todėl paklausiau jos apie tikėjimo Dievu svarbą ugdant vaikus.