LEBB bendruomenių veikla karantino metu (atnaujinta 2020-12-07)

Lietuvos Respublikoje Vyriausbė pratęsė karantiną iki gruodžio 31 d., sugriežtintos kai kurios priemonės. Gruodžio 4 d. atnaujintos rekomendacijos religinėms bendruomenėms, jas galite RASTI ČIA. Rekomenduojama susilaikyti nuo religinių apeigų arba jas organizuoti nuotoliniu būdu. Tai nėra taikoma laidotuvių apeigoms, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 10 asmenų, išskyrus šeimos narius. Jeigu nėra galimybės organizuoti nuotoliniu būdu, religinių apeigų vietoje vienam asmenui turi būti užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m. plotas ir laikomasi ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų. Religinėse apeigose negali dalyvauti asmenys, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (daugiau informacijos apie karantino sąlygas).

Visiems būtina dėvėti kaukes ar kitas nosį ir burną dengiančias priemones. Jaučiant simptomus, būdingus peršalimo ligoms – susilaikyti nuo tiesioginio dalyvavimo pamaldose.

Kiekviena Lietuvos evangelinių bažnyčių bendrijos bažnyčia ir bendruomenė, atsižvelgdama į savo konkrečią situaciją, turėtų pati nuspręsti, kaip tinkamiau pasielgti:

1. Tęsti pamaldas gyvai – dezinfekuojant rankas, dėvint kaukes, laikantis atstumų.

2.  Susilaikyti nuo pamaldų rengimo gyvai ir internetu jungtis prie Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Naujosios Akmenės ar kitų bažnyčių pamaldų transliacijų.

3. Rengti mišrius susirinkimus – kai bažnyčių, maldos namų patalpose renkasi ribotas žmonių skaičius, o likusieji stebi vietinės ar kito miesto bažnyčios pamaldų transliaciją.

Rekomenduotina maldos namų patalpose turėti dezinfekcinio skysčio rankoms ir paviršiams, vienkartinių kaukių, kad būtų galima jas duoti tiems, kas pamiršo užsidėti, pakabinti informaciją, plakatus – vaizdines priemones apie privalomas kaukių dėvėjimą ir atstumų laikymąsi.

Tėvelius ir vaikus iš kiekvienos bendruomenės kviečiame kas savaitę užsukti į VIRTUALIĄ SEKMADIENINĘ MOKYKLĄ, kurioje jų lauks vis nauji filmukai ir užduotėlės.

***

Vilniaus evangelinėje bažnyčioje sekmadienio pamaldos bus rengiamos įprastu metu 11.00 val. gyvai, ribojant tikinčiųjų skaičių, taip pat transliuojamos internetu. Tiesioginę transliaciją galima žiūrėti Vilniaus evangelinės bažnyčios svetainėje ir Vilniaus evangelinės bažnyčios „Facebook“ puslapyje. Pamaldų metu neveiks knygynas, vaikų ir paauglių tarnavimai. Prieš susirinkimą 10.15 val. Mažojoje salėje vyks įprastinė malda. Ketvirtadienio maldos vyks gyvai 18.30 val. bažnyčios Didžiojoje salėje.

***

Kauno evangelinėje bažnyčioje sekmadienio pamaldos bus rengiamos įprastu metu 11.00 val. gyvai, taip pat transliuojamos internetu. Tiesioginę transliaciją galima žiūrėti Kauno evangelinės bažnyčios „Facebook“ puslapyje. susirinkime salėje gali dalyvauti tik apie 50 žmonių. Vaikų sekmadieninės Biblijos mokyklos pamokos ir paauglių tarnavimas vyks nuotoliniu būdu. Maldos prieš susirinkimą kabinetuose nevyks. Kviečiame 10.30 val. melstis namuose. Maldos trečiadieniais taip pat vyks nuotoliniu būdu – stebėkite transliacijas per Kauno evangelinės bažnyčios „Facebook“ paskyrą.

***

Panevėžio evangelinėje bažnyčioje sekmadienio pamaldos nuo lapkričio 29 d. bus rengiamos tik virtualiai transliuojamos Panevėžio evangelinės bažnyčios „Facebook“ puslapyje ir bažnyčios YouTube kanalu.

 

***

Alytaus evangelinėje bažnyčioje sekmadienio pamaldų tiesioginę transliaciją 11.00 val. galima žiūrėti Alytaus evangelinės bažnyčios „Facebook“ puslapyje. Neturintys galimybės stebėti pamaldų internetu kviečiame dalyvauti pamaldose bažnyčios patalpose, laikantis visų reikalavimų (laikytis atstumo, dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas).

***

Naujosios Akmenės evangelikų bažnyčioje sekmadienio pamaldų tiesioginę transliaciją 11.00 val. galima žiūrėti Naujosios Akmenės evangelikų bažnyčios „Facebook“ puslapyje. Bažnyčia taip pat kviečia dalyvauti pamaldose bažnyčios patalpose, laikantis visų reikalavimų (laikytis atstumo, dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas).

***

Kėdainių krikščionių bažnyčios tarnavimai nuo lapkričio mėn. 8 d. sekmadieniais, 11.00 val. vyks nuotoliniu būdu ZOOM platformoje. Daugiau informacijos ir nuoroda bažnyčios interneto svetainėje.

***

Sekime Viešpatį, mūsų Dievą, Jo bijokime, vykdykime Jo paliepimus ir klausykime Jo balso; Jam tarnaukime ir prie Jo glauskimės! (Pagal Įst 13, 4)

Informacija bus atnaujinama ir pildoma.

Bendrinti: