Gruodžio mėnesį melskimės

Mieli broliai ir sesės!

Šiuo adventiniu laikotarpiu, gruodžio mėnesį, kviečiu susijungti maldoje dėl šių dvasinių krypčių. Prašykime:

  • kad į mūsų kasdienį bendravimą su Dievu ir su artimu sugrįžtų bei jo neapleistų Šventosios Dvasios teikiama atgailos dovana. „Mūsų Viešpats ir mokytojas Jėzus Kristus, sakydamas atgailaukite, norėjo, kad visas tikinčiųjų gyvenimas būtų atgaila“ (M. Liuteris). Dieviškas liūdesys gimdo atgailą išgelbėjimui, dėl kurio nereikia gailėtis; o pasaulio liūdesys gimdo mirtį (2 Kor 7, 10). Dieve, tyrą širdį sutverk manyje ir teisingą dvasią atnaujink. Neatstumk manęs nuo savo veido ir savo šventos dvasios neatimk nuo manęs (Ps 51, 10–11). Izraelitai nusiėmė nuo savęs papuošalus prie Horebo kalno (Iš 33, 6).

 

  • kad, būdami apšviesti dangiškos malonės, savo mintimis, nuostatomis ir gyvenimo būdu būtume verti šlovingos Viešpaties Evangelijos, nesielgtume tarsi užkietėję neklusnumo vaikai, bet patiktume pašaukusiam Dievui, nešdami iš tyros širdies su išmintimi atliktų darbų vaisius. Nes jūs žinote, kad joks ištvirkėlis, netyras ar gobšas, kuris yra stabmeldys, nepaveldės Kristaus ir Dievo karalystės. Tegul niekas neapgauna jūsų tuščiais plepalais; už tokius dalykus Dievo rūstybė ištinka neklusnumo vaikus. Todėl nebūkite jų bendrai! (Ef 5, 5–7). Viešpats kalbėjo Mozei: „Sakyk Izraelio vaikams, kad jie atneštų man auką. Priimkite auką iš kiekvieno, kuris duoda laisva valia. <...> Padarykite man šventyklą, kad galėčiau gyventi tarp jūsų (Iš 25, 2. 8).

 

  • kad Dievas laimintų evangelinių bažnyčių vienybę bendros tarnystės vaisiais bei pasirengimo darbus, pasitinkant Reformacijos 500 metų jubiliejų. Kaip gera ir malonu, kai broliai vienybėje gyvena! Tai yra lyg brangus aliejus ant galvos, varvantis per Aarono barzdą ant jo drabužių apykaklės. Tai lyg Hermono rasa, krintanti ant Siono kalnų! Tenai palaiminimą ir gyvenimą amžiną Viešpats teikia! (Ps 133)

 

 Dievo žodžio skelbėjai ir pamokslininkai skelbtų Evangeliją drąsiai, su visokiu supratimu bei išmintimi (žr. Ef 6, 17–20). Kaip žmonės šauksis To, kurio neįtikėjo? Ir kaip jie įtikės Tą, apie kurį negirdėjo? Kaip išgirs be skelbėjo? (Rom 10, 14).

Bendrinti: