Titulinis / Pastoriaus žodis / Evangelija

Šabo dieną

Buvo šabo diena. Pagal paveldėtą tradiciją izraelitai per šabą negalėjo dirbti jokio darbo. Jėzus iš Nazareto atėjo į vieno gerbiamo religingo žmogaus namus valgyti. Ten buvo susirinkę religinių tradicijų besilaikančių žmonių ir Šventojo Rašto mokytojų. Jie atidžiai stebėjo Jėzų. (Skaityti daugiau...)

Šviesa tamsoje

Skaitydami Šventojo Rašto liudijimą apie Jėzų iš Nazareto, dažnai neatkreipiame dėmesio į nuolatinį priešiškumą, kurį Jis patyrė per visas savo gyvenimo ir tarnystės žemėje dienas. (Skaityti daugiau...)

Tikėjimas ir nuolankumas

Evangelijos pasakoja Jėzaus Kristaus gyvenimo, tarnystės, mirties ir prisikėlimo istoriją. Tarnaudamas Jis buvo apsuptas įvairiausių žmonių. (Skaityti daugiau...)

Meilė ir dėkojimas

Tikėdami Kristumi esame mylimi Kūrėjo vaikai, ir nauja mūsų tapatybė atsiveria, kai pradedame iš tiesų suvokti, kad Dievas Sūnus mus pamilo taip stipriai, jog už mus paaukojo save. (Skaityti daugiau...)

Pažiūrėk

Tai buvo ypatingas metas Izraelio ir viso pasaulio istorijoje. Prasidėjo Jėzaus iš Nazareto tarnystė. Pirmieji Jėzaus pasekėjai suprato, kad Jis yra Šventuosiuose Raštuose išpranašautas Mesijas. (Skaityti daugiau...)

Kiekvienam

Ir iš tiesų, jeigu be Kūrėjo pagalbos bandytume įgyvendinti Jėzaus nurodymus, akivaizdžiai pamatytume, jog mums taip gyventi neįmanoma. Kas gali mylėti savo priešus ir laiminti jį keikiančius bei persekiojančius, arba būti tobulas kaip dangiškasis Tėvas? (Skaityti daugiau...)

Nepažįstama šalis

... Kūrėjas ir meilė neatskiriami? Mūsų patiriama meilė – tai labai silpni ir iškraipyti Kūrėjo meilės atšvaitai. Jeigu nepažįsti Dievo, nepažįsti ir meilės jos pirminiame pavidale. Štai kodėl apie meilę pradėjau su tavimi kalbėti kaip apie nepažįstamą šalį, apie kurią labai sunku papasakoti ten nebuvusiam žmogui. (Skaityti daugiau...)

Ledas ir vanduo

Žodis „aistra“ sukelia dvejopas mintis. Žavu, kai asmuo yra karštai atsidavęs kokiam nors geram siekiui, tačiau baisu, kai jis visa savo esybe stengiasi įgyvendinti savanaudišką tikslą. Pirmuoju atveju gėrimės tokiu asmeniu ir jo aistra, antruoju – bjaurimės bei piktinamės. (Skaityti daugiau...)

Kieti žodžiai

Kieti šie žodžiai, kas gali jų klausytis! (Evangelijos pagal Joną 6 skyriaus 60 eilutė). Būtent tokia buvo daugelio Jėzaus mokinių reakcija, kai Jis pasakė: Kas valgo mano kūną ir geria mano kraują, tas turi amžinąjį gyvenimą. Pasipiktinusieji Jėzaus mokiniai pasitraukė nuo savo mokytojo ir daugiau su Juo nevaikščiojo. (Skaityti daugiau...)

Daugiau nei tradicija

Tai vyko pirmame amžiuje. Apaštalą Paulių nustebino ir sukrėtė žinia apie Galatijos (dabartinė Turkija) bažnyčias, ir jis parašė Laišką galatams. Turbūt nesuklysiu pavadindamas jį „karščiausiu“ apaštalo Pauliaus laišku Naujajame Testamente. (Skaityti daugiau...)