199 | 2009 10 12 I Dvasinė šeima

Ar blogai, jei aš noriu lankyti dvi bažnyčias vienu metu: jūsų ir katalikų? Ir kodėl tai draudžiama?

Rima

42 metai





Na, visų pirma tiek rašytiniuose, tiek ir praktikuojamuose mūsų bendrijos (Tikėjimo žodžio) nuostatuose tikrai nėra draudimų lankyti ar nelankyti vieną ar kitą bažnyčią. Pastaraisiais metais kaip tik vyksta nemažai tarpkonfesinių renginių įvairiose bažnyčiose ir bendruomenėse, kuriuose aktyviai dalyvauja mūsų bendrijos pastoriai bei atskiri bažnyčios žmonės ar grupės.

Kita vertus kiekviena bažnyčia (bendruomenė, parapija) yra kaip atskira šeima su savo įpročiais, papročiais, tradicijomis. Kaip svarbu žmogui turėti žemiškus, natūralius namus, taip svarbu turėti ir dvasinius namus - savo bažnyčią. Į vietą, kurią vadiname savo namais, mes investuojame save: savo laiką, talentus, fizines ir emocines jėgas, financinius išteklius. Ir to nelaikome ypatinga auka - juk tai yra mūsų namai.

Kaimynų ir net geriausių draugų namuose mes elgiamės kitaip nei savo namuose. Kažkas panašaus yra ir su bažnyčia, kurią pats Kristus įsteigė, kad mes turėtume ir dvasinę šeimą. Yra didelė visuotinė bažnyčia, bet ji susideda iš mažesnių vietinių bendruomenių ar parapijų, kurios tikinčiam žmogui tampa tomis regimomis, konkrečiomis dvasinėmis šeimomis. Manau, svarbu, kad žmogus sąmoningai pasirinktų vieną ar kitą bažnyčią, kurią galėtų pavadinti savo namais, kurioje galėtų būti ne tik vartotojas, bet ir davėjas - tarnautų Dievui ir artimui pagal jam suteiktas prigimtines ir dvasines dovanas. Na, o žinant, kur tavo namai, visada yra sveikintina palaikyti draugiškus, artimus santykius ir su kaimynais, draugais, giminaičiais. Paprasčiausiai dėl tradicijų, liturgijos, tam tikrų Šventojo Rašto vietų traktavimo skirtumų žmogus vis tiek anksčiau ar vėliau turės pasirinkti vieną kurią nors konfesiją.

Vienas iš mūsų bendrijos tikslų - kad žmonės atrastų savo tapatybę Dieve, kad taptų ne tik bažnyčios lankytojais, bet ir sąmoningais tikinčiaisiais - jos nariais, kurie prisiimtų atsakomybę ir privilegiją turėti tam tikrus įsipareigojimus savo, savo artimo ir bendruomenės atžvilgiu.

Taigi linkiu sėkmės atrandant savo tapatybę Kristuje. Melskitės, klausdama Dievo, kurgi jūsų tikroji vieta ir bendruomenė. Jei pasirinktumėte ir kitą bendruomenę, visada esate laukiama ir mūsų pamaldose ar šventiniuose renginiuose.

Pastorius Gintautas Gruzdys



Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas

Bendrinti: