363 | 2012 01 12 | Finansai

Sveiki, lankau bažnyčią „Tikėjimo žodis". Bendruomenėje, kurią lankau, nėra viešai skelbiami finansiniai duomenys. Pastoriui buvau siūlęs, kad būtų viešai skelbiama, kiek surinkta aukų, kiek išleista, koks likutis, bet pastorius pasakė, kad čia tarybos (kurią sudaro 4 žmonės) reikalas.

Kaip jūs manote: ar finansai turi būti vieši, ar slapti? Dėkui.




 

„Tikėjimo žodžio" bendruomenėse, vadovaujantis įstatais, finansus tvarko ir pagrindinius finansinius sprendimus priima bendruomenės narių išrinkta taryba, o apskaitą veda reikiamą kvalifikaciją turintis bendruomenės tarnautojas. Kartą per metus visuotiniame bendruomenės narių susirinkime pristatoma detali finansinė ataskaita apie bendruomenės įplaukas ir išlaidas.

Taigi, bendruomenės vadovai periodiškai atsiskaito už finansų panaudojimą prieš tuos, kurie ir aukoja daugiausiai, ir neša didžiausią finansinę bažnyčios veiklos naštą. Todėl bažnyčios finansai tikrai nėra slapti. Žinoma, jie nėra ir viešai prieinami, kad savo pastebėjimais dalintųsi kas tik nori, nes nemanome, jog tai yra būtina ar kaip nors pasitarnautų bendruomenei (nors ir žinome, kad neturime ko slėpti).

Pastorius-asistentas Andrius Bernotas



Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas

Bendrinti: