446| 2013 06 10 | Naktinis darbas

Biblijoje rašoma, kad Dievas sukūrė dieną, kad žmogus dirbtų, o naktį - kad ilsėtųsi. Ar tai reiškia, kad krikščionis negali dirbti naktinio darbo, t. y. dienomis miegoti, o naktį dirbti?




Dievas taip sutvarkė pasaulį, kad jame būtų tam tikras ritmas, leidžiantis viskam, kas gyva, veikti, būti aktyviems ir pailsėti, atgauti jėgas. Didžioji kūrinijos dalis yra aktyvi dieną, t. y. šviesiuoju paros metu. Žmogui iš prigimties (atsižvelgiant į kūno ir juslių gebėjimus) yra natūralu dirbti dieną, o naktį - ilsėtis.
 
Dievas niekur niekada nevaržo žmogaus šiuo klausimu, juo labiau niekur neįsako šio ritmo laikytis kaip įstatymo reikalavimo (nors išlieka prigimties, gamtos įstatymas, kai pats žmogaus kūnas duoda žinoti, jog reikia ritmingo, savalaikio poilsio).

Krikščionis, kaip ir bet kuris kitas žmogus, gali dirbti naktį, o dienomis miegoti. Tik reikėtų nepamiršti, jog kiekvienas žmogus labai individualiai pakelia minėtą natūralaus ritmo „sukeitimą“. Gerai, jei toks naktinio darbo ritmas atitinka sveikatos priežiūros specialistų nustatytas „sveikas ribas“ ir įmonė ar įstaiga šių nurodymų laikosi. Tačiau, jeigu jūs galvojate apie nuolatinį darbą naktinėje pamainoje (įmonėse, kur visą savaitę dirbama trijų pamainų režimu), rimtai rizikuojate pakenkti savo fizinei sveikatai, psichikai, socialiniams ryšiams (su artimaisiais ir pan.).

Tesuteikia Dievas išminties jums renkantis!

Pastorius Romanas Semaška


 



Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas

Bendrinti: