133 | 2009 03 20 I Kūrėjas

Kokiu būdu Dievas viską sukūrė? Ugnė, 9 metai, Kėdainiai       


Miela Ugne, Tavo klausimas yra tikrai labai gilus ir platus. Atsakysiu Tau remdamasi tuo, kas yra užrašyta Biblijoje.

Tu tikriausiai ir pati pastebėjai daugybę nuostabių sutvėrimų, gyvenančių žemėje: žvėrių, paukščių, gėlių ir mažų vabaliukų. Didžiuliai vandenynai pilni didelių žuvų ir mažų žuvyčių. Kas išmokė žuvis perplaukti vandenynus? Kas išmokė paukštelius giedoti gražias giesmeles ir sukti lizdelius? Kas sukūrė tiek daug spalvingų gėlių su medaus lašeliu taurelėje arba saldžiu žiedelio kvapu?

Visa tai, ko mes patys negalime sukurti, kalba apie didį Kūrėją - Dievą.

Pirmoje Biblijos eilutėje yra parašyta: „Pradžioje Dievas sutvėrė dangų ir žemę" (Pradžios 1, 1). Žodis „sukurti" reiškia „padaryti ką nors iš nieko". Tik Dievas gali taip padaryti.

Biblijoje parašyta, kaip Dievas sukūrė dangų ir žemę. Jis sukūrė juos Savo žodžiu!

Dievas tarė, ir atsirado dangus, žemė, saulė, mėnulis, žvaigždės.

Dievas tarė, ir žemė išaugino žolę, augalus, duodančius sėklą, ir vaismedžius, nešančius vaisių.

Dievas tarė, ir vandenynuose ėmė knibždėti žuvų ir kitų gyvių, padangėse - skraidyti paukščiai, žemėje - gyventi įvairūs gyvūnai.

Žmogų Dievas sukūrė iš žemės dulkių. Davė jam nuostabų kūną: rankas, kojas, puikią galvą su akimis ir burna. Jis sukūrė žmogaus širdį ir suteikė žmogui protą, kad jis galėtų galvoti. Tada Dievas įkvėpė į žmogų gyvybės kvapą ir padarė jį gyva siela, kad ji gyventų amžinai. Dievas sutvėrė žmogų, panašų į save. Žmogus turi dvasią, kuri gali priimti Dievo gyvenimą.

Pirmąjį žmogų Dievas pavadino Adomu. Išvertus iš hebrajų kalbos tai reiškia: „raudonžemis".

Dievas taip pat sukūrė ir moterį. Jis giliai užmigdė Adomą, išėmė iš jo šono vieną šonkaulį ir padarė iš jo moterį. Kai Adomas nubudo, jis buvo sužavėtas Dievo sukurta moterimi, kuri tapo jo žmona. Adomas pavadino moterį Ieva.

Dievo kūryba yra puiki! Visa, ką Jis sukūrė yra gražu ir gera. Dievas padarė gražiąją žemę, kad joje gyventų žmonės - žmonės, panašūs į Jį patį. Dievas norėjo, kad žmonės būtų laimingi ir garbintų Jį, gyventų su Juo, džiaugtųsi Juo.

Ugne, jei norėtum daugiau sužinoti apie Dievą ir Jo sukurtą pasaulį, siūlyčiau pradėti mokytis „Vaikų Biblijos mokyklėlėje paštu". Tai iliustruotas 8 pamokų ciklas, kurį baigusi gausi mokyklėlės baigimo pažymėjimą ir atminimo dovanėlę.

Jei susidomėjai šiuo pasiūlymu - parašyk man: rasa@btz.lt

Vaikų ir paauglių pastorė Rasa Mardosaitė




Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas
 

Bendrinti: