286 | 2010 09 28 | Santuoka tarp skirtingų konfesijų krikščionių

Esu atgimęs, kaip ir visa mano šeima, tikiu gyvu Jėzumi, bet turiu draugę uolią katalikę. Mes norime tuoktis, bet ji nesutinka pereiti į „Tikėjimo žodį", ji nori bažnytinės santuokos, aš - pastoriaus palaiminimo, kaip elgtis?

Ar tokia santuoka galima?

Giedrius, 25 m.

 

Mielas, Giedriau,

Nėra abejonių, kad jūsų santuoka yra galima, nepriklausomai nuo bažnyčios, kurioje ji būtų laiminama („Tikėjimo žodyje") ar „sudaroma" (Romos katalikų bažnyčioje).

Jūsų paminėta situacija nėra retenybė - dažniausiai labai norint vienaip ar kitaip pavyksta rasti abiems pusėms priimtiną sprendimą. Juolab, kad ne tik „Tikėjimo žodžio" pastoriai, bet ir kai kurie Romos katalikų bažnyčios dvasininkai yra pakankamai supratingi ir jautrūs, atsižvelgdami į sutuoktinių valią ir pageidavimus.

Kita vertus, išsprendus santuokos laiminimo/sudarymo klausimą bažnyčioje (ar bažnyčiose), jūsų būsimos šeimos konfesinės priklausomybės ir tapatumo klausimas lieka atviras. Kokią bažnyčią jūs kaip šeima lankysite? Ar krikštysite vaikus katalikų bažnyčioje, ar laikysitės vaikų laiminimo/suaugusiųjų krikšto tradicijos? Kokios Eucharistijos sampratą išpažinsite ir kaip suderinsite galimus teologinius skirtumus šeimoje?

Man atrodo, kad gerai būtų į šiuos klausimus atsakyti dar prieš susituokiant, kad nekiltų nesusipratimų vėliau, arba jūs nejučia (o taip atsitinka) atsidurtumėte po Romos katalikų bažnyčios skliautais, arba, dar blogiau, taptumėte paviršutinišku ir formaliu krikščionimi.

Daugiau šia tema galite skaityti: 
http://www.btz.lt/lt/klausimai---atsakymai/1/2634
http://www.btz.lt/lt/klausimai---atsakymai/1/3433

Pastorius Darius Širvys



Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas
Bendrinti: