Gimęs antrą kartą

Naktys praleistos ant svetimų žmonių durų kilimėlių galiausiai priverčia susimąstyti – kaip aš pakliuvau į šiuos spąstus?

​Filmas „Gimęs antrą kartą“ analizuoja vienatvės ir meilės pakaitalų ieškojimo temas jauno žmogaus gyvenime. Remiantis tikrais įvykiais, filme pasakojame istoriją apie Vladą, kuris turi vieną troškimą – mylėti ir būti mylimas. Tačiau jį kaustančios baimės ir priklausomybės stabdo nuo geresnio gyvenimo paieškų. Tai yra žmogaus atgimimo istorija – skausmingas perėjimas iš dvasinės mirties į pilnavertį gyvenimą.

http://www.gimes2karta.lt/parama.html

 

Tikri faktai

Filmo „Gimęs antrą kartą“ scenarijus yra sukurtas, remiantis tikra Vladislavo Pociaus gyvenimo istorija. Buvęs narkomanas šiandien gyvena pilnavertį gyvenimą - jis pats yra įkūręs reabilitacijos centrą ir padeda žmonėms, norintiems kovoti su savo priklausomybėmis. Viename interviu Vladas pasakoja apie savo praeitį:

„Žmogus vis tiki, kad jis gali kontroliuoti priklausomybę. Tačiau visas gyvenimas gali subyrėti akimirksniu. Man atrodė, kad tai tik nekalta pramoga, o netrukus aš jau buvau prasiskolinęs, prasidėjo vagystės, smurtas. Žiemą leidau laiptinėse ant kojoms valytis skirto kilimėlio, glausdamasis prie radiatoriaus. Daug kartų mėginau kabintis į gyvenimą, bet ir vėl „atkrisdavau“.

Pilnas interviu

Vladas, būdamas reabilitacijos centre, atrado viltį Kristuje – nuo to laiko, jo gyvenimas kardinaliai pasikeitė. Pabaigęs reabilitacijos centro programą, Vladas tapo pasaulio kultūrizmo čempionu, sukūrė šeimą, įsteigė reabilitacijos centrą „ALFA“ bei pradėjo organizuoti ekstremalaus sporto renginį „ALFA RUN“.

Filmo tikslai

Remdamiesi tikra gyvenimo istorija, trumpametražiame filme „Gimęs antrą kartą“ siekiame atskleisti Evangelijos grožį ir parodyti daugeliui uždengtą tiesą, kad žmogus iš tiesų gali gimti antrą kartą. Tikime, kad šiuo projektu galima pasiekti tokią visuomenės dalį, kurią yra sudėtingiau pasiekti kitais evangelizacijos būdais.

Mūsų tikslas – sukurtą filmą pristatyti trumpametražių filmų festivaliuose ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje, o keliaujant per Lietuvą rengti filmo pristatymus vidurinėse mokyklose, taip vykdant narkotikų prevencinę programą bei sėjant Dievo meilės sėklas į jaunų žmonių širdis.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WayA3fOU90M

Bendrinti: