Krikščioniškos žiniasklaidos konferencija „Vakar. Šiandien. Rytoj“

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga, VšĮ „Gerosios Naujienos centras“ ir radijo stotis „XFM“ ketvirtą kartą surengė krikščioniškos žiniasklaidos konferenciją „Vakar. Šiandien. Rytoj“. Renginys, kaip ir tikėtasi, virtualioje platformoje subūrė ne tik šios srities profesionalus, susirūpinusius krikščioniškos žiniasklaidos augimu, bet ir tuos, kurie savo veikla ir kasdieniu pavyzdžiu stengiasi liudyti tikėjimo, vilties ir meilės žinią.

Konferencijos sumanytojas VšĮ „Gerosios Naujienos centras“ ir radijo stoties „XFM“ direktorius Remigijus Jucevičius teigė, kad krikščioniškos žiniasklaidos priemonių atstovams gyvybiškai svarbu bent kartą metuose susitikti ir pasidalyti, kaip sekėsi tvarkytis su laikotarpio padiktuotais iššūkiais, kuo gyvename šiandien ir kokiu būdu galėtume vieningai pasitarnauti visuomenei, atliepdami į jos narių poreikius.

Sveikinimo žodį taręs Lietuvos evangelikų liuteronų Bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis dirbantiems žiniasklaidos srityje palinkėjo rengiant informaciją „rūpestingai viską nuo pradžios ištirti“ (plg. Lk 1, 2–4) ir perteikti žodį taip, kad jis neštų viltį, džiaugsmą ir gėrį pasauliui.

Pirmasis pranešėjas, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, atskleidė ryšį tarp vertybinės žiniasklaidos funkcijos ir žiniasklaidos priemonių vertybinių nuostatų.

Kitas programos elementas – diskusija, kurioje žiniasklaidos stebėsenos ir analizės bei komunikacijos konsultavimo paslaugų bendrovės „Mediaskopas“ direktorė Jūratė Stankuvienė ir krikščioniško portalo Laikmetis.lt vyr. redaktorius Tomas Viluckas kalbėjosi apie krikščioniškos žiniasklaidos misiją, jos aktualumą informacijos perteklių patiriančiam žmogui ir ateities perspektyvas.

Vėliau konferencijos dalyviai klausėsi publicisto Donato Puslio pranešimo, tema „Krikščionybė ir kultūra“. Buvo aptartos ir karščiausios krikščionių bendruomenių gyvenimo realijos: kaip Bažnyčiai sekėsi perorientuoti tarnystes į virtualią erdvę, viešai reaguoti į šiuo metu Lietuvos visuomenėje sklandančius opius klausimus. Apie tai diskutavo Panevėžio evangelinės bažnyčios pastorius Ramūnas Jukna ir Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas.

Renginį savo pranešimu užbaigė Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro projektų koordinatorė Monika Žydeliūnaitė, pasidalijusi praktiniais patarimais ir įgyvendintomis idėjomis, kaip su Evangelijos žinia pasiekti jauną žmogų socialiniuose tinkluose. Po kiekvienos temos stebintieji transliaciją galėjo užduoti klausimus konferencijos pranešėjams.

Visą renginio įrašą galite peržiūrėti VšĮ „Gerosios Naujienos centras“ jutubo kanale arba radijo stoties „XFM“ feisbuko paskyroje.

 

Parengė Marta Didenkienė ir Džiugas Kuliešius

 

https://www.bernardinai.lt/jau-galite-perziureti-krikscioniskos-ziniasklaidos-konferencija-vakar-siandien-rytoj/

 

Bendrinti: