Melskimės už Afganistano moteris ir visą šalį

Brangieji, raginame prisidėti prie kvietimo maldai už Afganistano moteris ir už visą šią daugybę išbandymų patyrusią šalį. Kvietimu dalijasi mūsų brangūs brolis ir sesuo Kristuje Robertas ir Diana Peteraičiai.

Šį kartą rašome kviesdami maldai. Tikriausia žinote apie įvykius Afganistane, bet greičiausiai nežinote, jog per Afganistano moteris Viešpats veikė, kad būtų palaiminta daug moterų visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje.

Siunčiame ištrauką iš judėjimo „Meilė be šydo“ įkūrėjos Liz Dickson laiško (Diana Peteraitienė veda „Meilės be šydo“ grupeles Lietuvoje, taip pat Lietuvoje vyksta „Dovanotos vilties“ tarnystė moterims).

Maldoje kartu su jumis, Robertas ir Diana

************

Mano širdis rauda, kai stebiu, kas šiuo metu vyksta Afganistane.

Per Afganistano moteris Viešpats pradėjo ruošti mane „Meilės be šydo“ ("Viešpaties drugelių") programai. Tai atsitiko 2003 metais, praėjus dvejiems metams po to, kai Talibanas buvo nugalėtas, o JAV bei sąjungininkių kariuomenė įžengė į Afganistaną. Tuomet Afganistano šiaurėje mokiau moteris anglų kalbos ir klausiausi siaubingų istorijų apie tai, kas vyko jų šeimose talibų valdymo metais. Kartą sėdėjome namuose pas vieną mokyklos direktorę. Ji pasidalino, kaip tame kambaryje buvo nukirsdintas jos sūnus. Ji pati, patyrusi šoką, sėdėjo šalia sūnaus kūno dešimt dienų – negebėdama pajudėti.

Per vieną iš savo anglų kalbos pamokų papasakojau moterims Biblijos istoriją apie sugautą paleistuvę, o mano mokinės dalinosi siaubingomis istorijomis apie akmenimis užmėtytas jų mamas, seseris, kaimynes – apie tai, kas vyko 10 minučių atstumu nuo mūsų klasės.

Tai, ką išgyvenau Afganistane, pakeitė mano gyvenimą. Šis patyrimas sukūrė manyje erdvę gimti Dievo duotai vizijai – skleisti Jo meilę sudužusiems ir prispaustiesiems žmonėms. Būtent ten, Afganistane, apsupta tų drąsių ir gražių moterų aš tapau daugėjimo liudininke – daugėjimo, kuris vyko net kai tos moterys gyveno didelėje priespaudoje. Viena išsilavinusi moteris tikėjo, kad anglų kalbos žinios atneš moterims laisvę. Dar talibų valdymo metu, gresiant mirties bausmės pavojui (moterims mokytis buvo draudžiama), ši moteris drąsiai mokė kitas anglų kalbos – mokė po vieną, savo namuose. Pamokytos moterys nešė žinias į savo namus, kur prie arbatos mokė to, ko buvo išmokusios pačios, kitas moteris. Tos 30 moterų, kurios lankė mano pamokas, buvo šios drąsios moters, kovojusios už moterų laisvę, vaisius. Matydama, kad net pavojaus akimirkomis per moteris, trokštančias laisvės, vyksta daugėjimas, susimąsčiau, kas galėtų įvykti, jei šios moterys būtų išvaduotos Jėzaus taip,  kaip buvo išlaisvinta samarietė prie šulinio Evangelijoje! Tai įkvėpė „Meilę be šydo“.

Tuo pat metu iš troškimo papasakoti apie Jėzų Afganistano moterims gimė ir filmas „Magdalena“ bei pamokos „Dovanota viltis“. Šio filmo kūrėjas suvokė, kad pamačiusios filmą ir per jį patyrusios Jėzaus meilę moterys neš žinią apie Jėzų į savo šeimas, pasakos apie  Jį savo vyrui, vaikams, kaimynėms. Šis filmas vėliau įkvėpė mano viziją „pasiekti pasaulį per moteris“. Ir Dievas antgamtiškai veikė pastaruosius 15 metų!

Prašau – melskimės už nuostabias Afganistano moteris, kurios, pačios to nežinodamos, savo kančiomis ir drąsa įtakojo kitų moterų gyvenimus visame pasaulyje. Per praėjusius 20 metų Afganistano moterys paragavo laisvės ir gavo išsilavinimo pradmenis, nors daugelyje regionų situacija buvo išlikusi sunki. Bet dabar jos neteks savo laisvės ir patirs dar didesnę priespaudą, nei anksčiau. Afganistanas ir anksčiau buvo viena iš uždariausių Evangelijai šalių. Bet dabar ten gyvenančioms moterims - ir vyrams – Jėzaus reikia dar labiau! Kai kuriems iš jų tai kainuos gyvybes.

Melskimės, kad jos išliktų drąsios. Ir nors Vakarų valstybių apsauga buvo patraukta, melskimės, kad pats Dievas siųstų joms pagalbą – kad apgobtų jas savo skydu ir apsaugotų nuo bet kokio blogio. Melskimės už tuos, kurie jau pažįsta Jėzų ir yra slapti Jo mokiniai – kad Dievas juos apsaugotų. Melskimės, kad jiems būtų duota malonė ir jėga „išstovėti“!

Viešpatie, prašau, veik mūsų protuose ir širdyse, kad už tuos, kurie atsidūrė pavojuje, melstumėmės su visa dvasine išmintimi ir supratimu! Duok mums drąsos, tikėjimo ir meilės stovėti maldoje kartu su mūsų broliais ir seserimis Afganistane! Pamokyk mus melstis, kad melstumėmės pagal Tavo valią.

Liz Dickson, „Meilė be šydo“ programos įkūrėja ir vadovė.

Bendrinti: