Timothy Lane/Paul David Tripp „Kaip žmonės keičiasi“

„Klaidingai manome, kad jei turėsime aiškius nurodymus, mums viskas bus gerai. Tik vis pasiklystame! Nors Šventajame Rašte duoti visi išmintingi ir aiškūs nurodymai, vis tiek pasiklystame savo „didmiesčiuose“.

Biblijos negalima sumenkinti iki sąrašo nurodymų, kaip sėkmingai gyventi. Tai pažeidžia pačią Dievo žodžio prigimtį ir atima iš jo galią. Biblija – pati svarbiausia istorija pasaulyje apie tai, kaip per atpirkimą Dievas atkuria kosmosą. Biblija – tai knyga, suteikianti „bendrą vaizdą“. Ji supažindina mus su Dievu, apibrėžia mūsų tapatybę, išaiškina gyvenimo prasmę bei tikslą ir parodo, kur ieškoti pagalbos nuo mus visus užkrečiančios ligos – nuodėmės. Jei mėginsite Bibliją sumenkinti iki nurodymų sąrašo, ne tik prarasite jos visaapimančią išmintį, bet ir nesuprasite nurodymų. Juos suprantame tik viso pasakojimo kontekste.

Biblija kviečia mus sklandyti virš kasdienybės gatvių ir susidaryti panoraminį vaizdą. Ji kviečia mus pamatyti, kaip Dievo sumanyme viskas tarpusavyje susiję ir kaip Dievo malonė suteikia mums galimybę iš tos vietos, kur esame dabar, nusigauti ten, kur Dievas nori mus matyti. Ji nori parodyti mums tikrovę tokią, kokios niekada nepamatytume likę „gatvės lygyje“. Be to, Biblija kviečia susibičiuliauti su Tuo, kuris yra pats puikiausias vedlys. Jėzus mato viską nuo pradžios iki galo ir veda mus ten, kur turime nusigauti. Biblija suteikia mums nuostabios praktinės išminties, kuri saugo, kad vėl nepasiklystume.

Gal pasiklydote santuokoje ir nežinote, kaip pasiekti, ką reikia. Gal suklydote auklėdami. Kažkada matėte tikslą, bet dabar nebematote. O gal esate sutrikęs dėl draugystės: ji ritasi nesutarimų link, o jūs nežinote, kaip tai ištaisyti. Gal esate sutrikęs dėl to, kad pykstate, bijote, pavydite ar esate nusivylęs. Ne kartą prašėte parodyti išeitį, bet atsakymai nepadėjo rasti kelio. Gal nesate tikras dėl savo bendravimo su Dievu. Dvasiškai ne viskas gerai klojasi ir jūs nežinote, ar tai pasikeis.

Kai esame sutrikę, Dievas ateina su visapusiška ir praktine Žodžio išmintimi. Biblija parodo gyvenimą tokį, kokį jį mato Dievas, ir kviečia mus pažinti Dievą, save, gyvenimą ir sužinoti, kaip veikia Dievas panaikindamas nuodėmės žalą, padarytą kiekvienam iš mūsų. Biblija – svarbiausias dvasinis kompasas, jis tiksliai nustato, kur esame ir kur link turime eiti.“

- Ištrauka iš netrukus pasirodysiančios Timothy Lane/Paul David Tripp knygos „Kaip žmonės keičiasi“.


Reformatų literatūros centras

 

Bendrinti: