Titulinis / Tikėjimas ir mokinystė / Mokymas / Ev. tikėjimo pagrindai

Gerasis Dievas tarp blogų naujienų

Neseniai aš sulaukiau serijos tragiškų pranešimų, kurie pavertė mano maldos gyvenimą – visuomet kupiną pasitikėjimo Dievu ir viltimi – nepaliaujama rauda.

Nustok tingėti, pradėk ilsėtis

Gana dažnai Dievas turi atsarginį būdą mūsų pasaulio sugedimui įveikti. Užkariauti, bet ne kardu (Mt 26, 52), nugalėti mirtį mirtimi (Hbr 2, 14), tiems, kurie žiūrėdami nemato, o klausydami negirdi, kalba palyginimais (Mt 13, 13), o kovoti su tingėjimu pataria siūlydamas... poilsį.

Kaip susiję šlovinimas ir teologija?

Šis komentaras parengtas remiantis interviu su Mike Cosperiu, kuris yra Kentukio Sojourno bendruomenės pastorius, dainų autorius, rašytojas, su žmona auginantis du vaikus. Jo mintys apie giesmių teologiją vertos kiekvienos krikščionių denominacijos dėmesio, tad siūlome susipažinti.

Susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą

Ši frazė priklauso Oliveriui Vendeliui Holmsui jaunesniajam, kuris jau per trisdešimt metų yra JAV Aukščiausiojo teismo narys. Kartą teisėjo Holmso paklausė, kaip jis pasirinko šią profesiją ir ar svarstė apie ką kita.

Kodėl šventieji atsitraukia nuo Dievo?

Šventasis Raštas įspėja, kad daug tikinčiųjų bus įvilioti į neteisumo spąstus. Todėl turime būti atsargūs, kad nepasuktume klaidingu keliu.

Kaip Prisikėlimas veikia mūsų gyvenimą šiandien

Kai po įtemptų futbolo rungtynių kitą rytą pabudau skaudančia nugara, galvojau tik apie kūno prisikėlimą. Tačiau skaitydamas Bibliją pastebėjau, kad apie prisikėlimą kalbančios Šventojo Rašto eilutės mažai kalba apie tokio pobūdžio palengvėjimą.

Gyventi Dievo valioje

„Kokia Dievo valia man? Ką Dievas apie tai kalba? Nežinau Dievo norų savo gyvenimui...“, – panašūs klausimai kyla nesuskaičiuojamai daugybei krikščionių.

Pakvieskite ką nors sekmadienį pietų

Kas nutiktų, jei jūsų bažnyčioje nauji lankytojai po pamokslo sulauktų kvietimo papietauti?
Kai mes su vyru buvome tik susituokę, pamenu, kaip pastorius mus ragino: „Prieš eidami į bažnyčią išvirkite puodą sriubos ir bažnyčioje pasikvieskite pietų žmogų, kurio dar nepažįstate.“

Kalėdos – tai pats nesentimentaliausias požiūris į gyvenimą

Kalėdos – vienintelė krikščionims šventa diena, kuri yra tapusi ir didele pasauline švente. Tai šiek tiek nepatogumų kelia abiem pusėms. Norom nenorom dauguma krikščionių pastebi, jog kuo toliau, tuo dažniau rengiant viešus kalėdinius pasilinksminimus sąmoningai vengiama bet kokių užuominų į krikščionišką šios šventės kilmę.