Malda Tėvo namuose

„...rado Jį šventykloje... O Jis atsakė:... „Argi nežinojote, kad man reikia būti savo Tėvo reikaluose?“ (Lk 2, 46, 49)

 

Mūsų Viešpaties vaikystė nebuvo nebranda, laukiant, kol Jis taps vyru – Jo vaikystė yra amžinas faktas. Ar dėl susitapatinimo su savo Viešpačiu ir Išganytoju esu šventas ir nekaltas Dievo vaikas? Ar į savo gyvenimą žvelgiu kaip į buvimą savo Tėvo namuose? Ar Dievo Sūnus manyje gyvena savo Tėvo namuose?

Vienintelė pasiliekanti tikrovė yra pats Dievas, o Jo tvarka mane pasiekia kiekvieną akimirką. Ar su Dievo tikrove ryšį laikau nuolat, ar meldžiuosi tik tuomet, kai kas nors yra negerai – kai mano gyvenimą kas nors sutrikdo? Privalau išmokti artimai susitapatinti su savo Viešpačiu tąja šventa bendryste ir vienove, kurių kai kurie iš mūsų dar nė  nepradėjo mokytis. „...man reikia būti savo Tėvo reikaluose“ – man reikia išmokti kiekvieną savo gyvenimo akimirką gyventi savo Tėvo namuose.

Pagalvok apie savąsias aplinkybes. Ar su Viešpaties gyvenimu esi susitapatinęs taip artimai, kad esi tiesiog Dievo vaikas, nuolat su Juo kalbantis ir suvokiantis, kad viskas ateina iš Jo rankų? Ar amžinasis Vaikas tavyje gyvena  savojo Tėvo namuose? Ar Jo tarnaujančio gyvenimo malonė veikia per tave – tavo namuose, tavo darbe ir tarp tavo draugų? Ar nespėliojai, kodėl tenka išgyventi tam tikras aplinkybes? Iš tiesų jas išgyventi turi ne tu. Taip yra dėl tavo santykio su Dievo Sūnumi, kuris savo Tėvo apvaizdos valia ateina į tavo gyvenimą. Privalai leisti Jam veikti tavyje ir likti su Juo tobuloje vienovėje.

Tavo Viešpaties gyvenimui skirta tapti tavo gyvybe, tavo paprastu gyvenimu, o Jis, kaip ir būdamas čia žemėje, gyveno ir veikė tarp žmonių, taip veikia ir gyvena tavyje.

 

Oswald Chambers „Viskas Jo šlovei“

Bendrinti: