Sostinės Reformatų skvere – vienos dienos festivalis

                                                                     Andrej Vasilenko nuotrauka

 

2018 m. birželį Vilniaus savivaldybė paviešino be konkurso parengtą Reformatų skvero atnaujinimo projektą, pagal kurį jau 2018 m. vasarą ketinta pradėti atnaujinimo darbus. Visuomenei ir architektūros specialistams išreiškus nepritarimą projektui, Vilniaus savivaldybė sutiko surengti viešą susitikimą su visuomene, kurio metu bus aptariamas parengtas projektas ir galimi jo keitimai, atsižvelgiant į išsakytus komentarus. 

Rugpjūčio 9 d. įvyks aktyvistų rengiamas vienos dienos Re:formatų festivalis, skirtas Reformatų skverui ir siekiui reformuoti vilniečių dalyvavimą priimant sprendimus dėl viešųjų erdvių.

Festivalis vyks nuo 12 val. iki 24 val. Jį atidarys muzikinė procesija, dienos metu vyks meninės akcijos, 16 val. prasidės aktyvistų tarpusavio diskusijos, 18 val. – diskusija su Vilniaus savivaldybės atstovais ir dabartinio projekto rengėjais, nuo 20 val. prasidės vakaro muzikinė ir sporto programa.

Meninės ir aktyvistų akcijos: Cooltūristės, Denisas Kolomyckis, Eglė Mikalajūnė, Ingra Miler, Juozas Sidaravičius, Eleonora Strazdienė, Virginija Kulvinskaitė, Dovilė Bagdonaitė, Ričardas Šileika, Neringa Dangvydė ir kiti.

Muzika: Jurgis Didžiulis, Parranda Polar, Bombo Feminista, The Honkin Dudes Brass Band, Admirolas Užmarštis (Algimantas Černiauskas), Manto Augustaičio, Ryčio Koreniuko ir Pauliaus Vaško trio, Abrokenleg ir kiti.

Sportas: Kvadratas Reformatas.

Renginio programa.

Bernardinai.lt

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2018-08-06-sostines-reformatu-skvere-vienos-dienos-festivalis/171191

 

Bendrinti: