Kreigas Grošelis: Pasaulinė lyderystės konferencija išmuša iš vėžių gerąja prasme

                                                                                           Kreigas Grošelis. Organizatorių nuotrauka

Kreigas Grošelis yra vyresnysis Life. Church bažnyčios pastorius ir įkūrėjas. Life. Church priklauso autorinės YouVersion Biblijos programėlės teisės. Ši aplikacija sukurta Šv. Rašto sklaidai įvairiomis kalbomis, įskaitant ir lietuvių. K. Grošelis skaito pranešimus ir pamokslauja įvairiose pasaulio šalyse ir yra tinklasklaidžio apie lyderystę (angl. Leadership Podcast) autorius ir vedėjas. Jam priklauso New York Times bestselerių autoriaus titulas.

Šiais metais bus galima išgirsti jo pranešimą Pasaulinėje lyderystės konferencijoje, kuri vyks lapkričio 30 d. – gruodžio 1 d. Klaipėdoje ir gruodžio 7–8 d. Vilniuje.

K. Grošelis dalinasi savo atradimais ir patyrimais, kuriuos išgyveno kaip ilgametis šios konferencijos dalyvis, o vėliau ir pranešėjas:

„1992 m. tarnavau nedidelėje metodistų bažnyčioje Oklahoma Sityje. Mūsų pastorius ir lyderiai kažkaip sužinojo apie konferenciją Čikagoje, kuri vėliau tapo žinoma kaip Pasaulinė lyderystės konferencija. Nors mūsų biudžetas buvo ribotas, pastorius nusprendė, kad mums septyniems verta surizikuoti, nuvykti tenai ir pasižiūrėti, ko galėsime išmokti. Tuomet nė nenutuokėme, kaip smarkiai šios dvi dienos pakeis mūsų gyvenimą ir tarnystę. 

Būdamas jaunas pastorius, nesuvokiau lyderystės reikšmės bažnyčioje. Maniau, kad pastoriai turi būti susitelkę tik į dvasinius dalykus. Terminas „lyderystė“ asocijavosi su verslu ir neatrodė, kad jis gali būti naudingas dvasininkams. Nė vienas iš mūsų tuo metu nesuvokėme, kad geras vadovavimas yra vienas dvasingiausių dalykų, kurių galime išmokti.

Kai per Pasaulinę lyderystės konferenciją pirmąkart išgirdau mokant apie lyderystę – mano dvasia tarytum pabudo. Pranešimai toje konferencijoje įkvėpė mane daryti daug daugiau nei tik pamokslauti – jie įkvėpė mane vesti žmones pas Kristų.

Argi ne taip elgėsi Jėzus? Jis rinkosi tokius žmones, kurių kiti nenorėjo matyti ir mokė juos. Jis aiškino dėl ko atėjo į šią žemę ir ko jie galėtų pasiekti. Jėzus tesėjo savo pažadą: paaukojo savo gyvybę, o vėliau prisikėlė iš numirusių. Prieš žengdamas dangun, Jis kalbėjo savo nedidelei grupelei lyderių ir davė jiems užduotį – eiti į visą pasaulį ir skelbti gerąją naujieną. Jėzus suteikė jiems visa, ko reikėjo užduočiai atlikti ir pažadėjo, kad Šventoji Dvasia visada bus su jais. Jis neabejojo, kad mokiniai savo darbą atliks.

Jėzus buvo tikras lyderis ir Jis kviečia mus vadovauti taip, kaip tai darė Jis. 

Ta pirmoji lyderystės konferencija davė man tai, ką dabar vadinu „išmušimo iš vėžių dovana“. Juk dažniausiai norėdami ko nors išmokti dairomės lyderių, kurie būtų bent vienu ar dviem žingsniais priekyje mūsų. Pasaulinė lyderystės konferencijaleido man sutikti lyderius, kurie buvo ne vieną ar du, o dešimtimis ar net šimtais žingsnių priekyje manęs. Užuot patvirtinę mano netobulumus, jie sugriovė mano išankstines nuostatas apie tai, kas žmogui apskritai yra įmanoma. Tai išmušė mane iš vėžių gerąja prasme. Tuomet tiesiog nesuvokiau, tiek daug aš nežinojau.

                                                                                                                                     Organizatorių nuotrauka

Metai po metų, konferencija po konferencijos aš įsisąmoninau naujas tiesas, kurios smarkiai pakeitė tai, kaip mes vadovaujame savo bažnyčioje. Pateiksiu keletą konkrečių pavyzdžių iš to, kas padarė itin didelę įtaką: 

1.      Po Džimo Kolinso mokymo apie tai, ką daro didingos organizacijos ir kas nepavyksta geroms organizacijoms mes beveik perpus sumažinome savo programą, kad galėtume susitelkti tik į pačius svarbiausius, didžiausią įtaką darančius veiksmus. 

2.      Priėmę drąsios rizikos ir „kauliuko ridenimo“ iššūkį, ryžomės pertvarkyti visą vadovavimo  struktūrą. Šis pokytis buvo vienas reikšmingiausių veiksnių, nulėmusių mūsų organizacijos augimą ir sėkmę. 

3.      Įkvėpti Patriko Lenčionio mokymų apie organizacinę išmintį, pakeitėme mūsų susirinkimų pobūdį ir visą komunikavimo strategiją. Tai leido mums augti ir plėstis daugiau ir sparčiau nei planavome. 

4.      Įkvėpti interviu su broliais Čipu ir Danu Hytais apie jų knygą „Sukurta užkibti. Kodėl vienos idėjos gyvuoja, o kitos miršta“, mes kruopščiai peržiūrėjome esmines savo organizacijos vertybes ir iš negyvybingų „popierinių“ teiginių ant skelbimų lentos mes pavertėme juos į galingas tiesas įrašytas mūsų komandos širdyse.

5.      Per vieną iš Pasaulinių lyderystės konferencijų mano žmona Eimė buvo taip įkvėpta pranešimo, kad tai pažadino joje troškimą įsteigti organizaciją Branch15 Ministry Homes. Ši klestinti organizacija tarnauja moterims, kurios grįžta į sveiką, normalų, tvarų gyvenimą po itin sunkių prekybos žmonėmis, kalėjimo ar sudėtingų gyvenimiškų situacijų patirčių.

Žvelgdamas atgal negaliu atsistebėti, kiek daug to, ką šiandien veikia mūsų Bažnyčia. prasidėjo nuo akimirkų, pokalbių ir idėjų įsisąmonintų būtent dalyvaujant Pasaulinėje lyderystės konferencijoje.

Per konferenciją aš išgirdau tokį paraginimą: „Tu esi lyderis. Tavo uždavinys – išlaikyti savo užsidegimą ir entuziazmą. Siekdamas jį išlaikyti, ieškok kas padeda. Skaityk tai, kas padeda. Keliauk, kad ir kur reikia, kad pasisemtum įkvėpimo ir entuziazmo.“

                                                                                                                                      Organizatorių nuotrauka

Negaliu sugalvoti geresnės vietos įkvėpti entuziazmui, tobulinti talentams, gauti įkvėpimo kilniai vizijai ir įgalinimo sėkmingam vadovavimui kaip Pasaulinė lyderystės konferencija.

Daugiau informacijos apie konferenciją – lyderiams.lt Bilietus mažesnėmis kainomis galite įsigyti iki spalio 15 d., vėliau bilietai brangs.

Pagal straipsnį „The Summit is a Gift of Disorientation" parengė Rūta Rušinskienė ir Aurimas Radkevičius

                                                                                                                                       Organizatorių nuotrauka

 

Bernardinai.lt

 

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2018-09-28-kreigas-groselis-pasauline-lyderystes-konferencija-ismusa-is-veziu-geraja-prasme/172080

 

Bendrinti: