Jis nori vesti mus toliau, negu patys gebame.

 

 

„Jis (Jėzus) dėjosi einąs toliau. Bet jie sulaikė Jį, sakydami: „Pasilik su mumis! Vakaras arti, diena jau baigiasi.“ Jis užsuko ir pasiliko su jais.“ (Lk 24, 28-29)
 

Manau, kad buvo daugiau, kuo Jėzus norėjo pasidalyti su savo mokiniais — didesniu apreiškimu, kuris, galbūt, būtų nuvedęs juos į gilesnį tiesos supratimą, tačiau jie ragino Jį pasilikti. Jie buvo tarsi pasiekę savo limitą ir tuo metu nebegalintys priimti daugiau apreiškimo. Jėzus iš tiesų maloningai sutiko pasilikti su jais. Jei mūsų gebėjimas džiaugtis tuomet, kai Dievas slepiasi, yra ribotas, Dievo patyrimas taip pat bus ribotas. Turėtumėte pasilikti slaptumoje, kol Dievas jūsų neišveda. Jėzus būtų ėjęs toliau, tačiau mokiniai nebepajėgė. Jėzus pasakė savo mokiniams: „Dar daug ką turiu jums pasakyti, bet dabar negalite pakelti.“ (Jn 16, 12)
 

Įdomu tai, kad Dievas visuomet nori vesti mus toliau, negu patys gebame. Mums reikia pasilikti slaptumoje, Dievo akivaizdoje, kol gausime viską, ką Dievas nori mums tuo metu duoti. Lengva atsitraukti per anksti. Galime galvoti taip, kad iš tiesų Dievo apreiškimas yra puikiausias dalykas, o slėpimasis — antras pagal gerumą. Iš tiesų tarp jų nėra skirtumo — jie abu nuostabūs! Jums tiesiog reikia išmokti gyventi abiejuose laikuose. Dievas visuomet nori eiti tą papildomą mylią ir vesti mus kartu. Slaptumas su Dievu yra disciplina. Reikia išmokti ja džiaugtis, pasilikti joje, kol Dievas ves toliau. Jis įves jus į apsireiškimą, tačiau jei pralenkiate Dievą, būtinai ką nors praleisite. Pasilikite slaptume, kol Dievas pasakys, kad laikas judėti toliau. Kai Jis slepiasi, einame į Dvasios pasaulį giliau, negu kada nors buvome. Eisime toliau, nė kada nors manėme esant įmanoma mūsų dabartinėse aplinkybėse, nes Jis mus veda į gilesnį apreiškimą ir mes patirsime didesnį proveržį. 

 

Graham Cooke „Dievo slėpimasis ir apsireiškimas“ / Nemokamos knygos pdf formatu

 

 

http://upe-leidykla.lt/jis-nori-vesti-mus-toliau-negu-patys-gebame/?fbclid=IwAR2xqCLX7WcPuSGQQljSRmdfaTX31eoW0SMXpGGYSI3hcR2F9ujs5nr3psQ

 

 

 

 

 

 

Bendrinti: