Kokie planai?

Žmogaus širdis planuoja savo kelią, bet Viešpats nukreipia jo žingsnius.“ (Pat 16, 9)

Keidenui sukako aštuoniolika. Jis nekantriai laukė mokslo metų pradžios koledže. Būdamas vyresniųjų klasių moksleivis, Keidenas aktyviai dalyvavo mokyklos gyvenime, o dabar ruošėsi dar uoliau įsijungti į studentų veiklą. Jis susitaupė pinigų, papildomai uždarbiaudamas po pamokų, ir taip pat puikiai susidorojo su nauju darbu. Jaunuolis numatė sau puikius tikslus, ir, rodos, viskas vyko pagal planą.

O vėliau, 2020 metų pavasarį, prasidėjo pandemija ir viskas pasikeitė.

Iš koledžo atėjo pranešimas, kad, sprendžiant iš visko, pirmas semestras vyks nuotoliniu būdu. Studentų miestelyje sustojo veikla. Uždarius verslus, išnyko darbo perspektyvos. Keidenas puolė į neviltį. Ir tuomet jo bičiulis pacitavo garsaus boksininko profesionalo žodžius: „Taip, visi turi planų, kol negauna smūgio į skruostikaulį“.

Patarlių 16 skyriuje pasakyta, kad kai mes viską, ką darome, pavedame Dievui, Jis patvirtina mūsų planus ir dovanoja sėkmę viskam, kas vykta pagal Jo valią (Pat 16, 3-4). Tačiau tikras pasišventimas gali būti sunkus. Reikia atverti širdį Dievo vedimui ir priešintis norui savarankiškai suplanuoti mūsų veiksmų kryptį (Pat 16, 19; 19, 21).

Neišsipildžiusios svajonės gali sukelti nusivylimą, tačiau mūsų ribota ateities vizija niekada neprilygs visą žinančiam Dievui. Pasikliaudami Juo, mes galime būti tikri, jog Jis su meile nukreips mūsų žingsnius, net jei mes ir nematome priekyje kelio (Pat 16, 9).

Dėl ko jūsų ateities planai nebuvo įgyvendinti? Ką galite padaryti, kad galėtumėte matyti Dievo vedimą?

Mylintis ir išmintingas dangaus Tėve, padėk man net nusivylus pasikliauti Tavimi, žinant, jog Tu geras ir ištikimas Dievas, kuris nukreipi mano žingsnius.

https://www.gerojinaujiena.lt/post/kokie-planai

 

 

Bendrinti: