Sprendimai, sprendimai

„Pripažink jį visur, kad ir ką darytum, ir jis ištiesins tavo kelius.“
(Patarlių 3, 6)

 

Ar kada nors susimąstei, kaip gyvenime priimi sprendimus? Galbūt vadovaujiesi nuojauta, o gal viską kruopščiai apmąstai? Kas lemia, kad pasirenki vieną ar kitą kelią?

Jei atidžiai įvertinsi, kaip priimi sprendimus, išanalizuosi lemiančius faktorius, nustebsi išvydęs, kas tave skatina vienaip ar kitaip elgtis. Galbūt tu visomis jėgomis sieki išvengti neigiamų pasekmių, o gal tau labai rūpi, ką pamanys kiti? Galbūt gyveni šia diena ir ieškai tik to, kas padėtų pasijusti geriau? O gal tiesiog visomis išgalėmis sieki apsisaugoti nuo skausmo?

Kad ir koks būtų lemiantis veiksnys, jei Dievas nėra kompasas, padedantis priimti sprendimus, tuomet tavo sprendimų priėmimo įgūdžiai ydingi. Tik Dievas žino, kuriuo keliu tau geriausia pasukti, ir gali atverti tokių galimybių, kokių net nesitikėjai.

Jei tau šiandien būtina priimti kokį nors sprendimą, ieškok Dievo vedimo, prašyk, kad Jis nukreiptų tavo žingsnius. Remkis Jo išmintimi, nes Jis tikrai niekada neišves tavęs iš kelio.

 

DIENOS MALDA

Viešpatie, dėkoju Tau, kad padedi man priimti sprendimus. Dėkoju, kad vedi mane savo keliu. Žinau, kad Tavo išmintis yra tobula. Kad ir kur mane nuvesi, pasikliaunu, kad paruoši mane tam, kas laukia. Amen.

 

Charles F. Stanley

 

www.jezus.lt

Bendrinti: