Nauja „Bernardinai.lt“ vyr. redaktorė – Rosita Garškaitė

Rosita Garškaitė. Gedimino Šulco nuotrauka.

 

Inernetinio dienraščio „Bernardinai.lt“ vyriausiosios redaktorės pareigas nuo šios savaitės pradžios eina Rosita Garškaitė. Iki tol ji buvo vyriausiojo redaktoriaus Donato Puslio pavaduotoja.

Bernardinai man visada buvo kokybiškų tekstų religijos, kultūros ir politikos temomis erdvė. Čia rasdavai amžinybės blyksnių pokalbių, komentarų, straipsnių, esė ir kitų žanrų pavidalais, nušviečiančių kasdieniškus, einamuosius reikalus naujai. Su kolegomis toliau tuos „blyksnius“ gaudysime“, – sako R. Garškaitė, dirbusi dienraštyje 2012–2014 m. ir sugrįžusi pernai. Ji taip pat yra dirbusi korespondente portale lzinios.lt, kuravo parodas ir rūpinosi komunikacija Valstybės pažinimo centre. Ji yra Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto doktorantė, kretingiškė.

„Dirbti vieninteliame krikščioniškame interneto dienraštyje Lietuvoje – didelė atsakomybė ir nemenkas iššūkis. Tačiau pasirinkau šį kelią, nes esu įsitikinusi krikščioniškos žiniasklaidos reikalingumu. Man svarbūs Kristaus žodžiai Evangelijoje pagal Matą: „Ką jums kalbu tamsoje, sakykite vidur dienos, ir ką šnibždu į ausį, garsiai skelbkite nuo stogų“, – tęsia naujoji vyr. redaktorė.

„Tikiu komandiniu darbu. Visa tai man primena estafetę, kurios metu kiekvienam kurį laiką tenka nešti atsakomybę iki ją perduodant kitam. Džiaugiuosi, kad kurį laiką turėjau galimybę vadovauti redakcijos darbui, o dabar su džiaugsmu jį patikiu puikiai kolegei“, – teigia D. Puslys, ėjęs vyr. redaktoriaus pareigas trejus metus. Jis lieka „Bernardinai.lt“ komandoje nuolatiniu tekstų autoriumi.

„Esu dėkinga Donatui už sėkmingą darbą ir kadaise prisiimtą atsakomybę nelengvu bernardinams laikotarpiu. Džiugu, kad kartu pavyko suburti nors ir nedidelę, bet stiprią komandą ir sėkmingai darbuotis. Dabartiniai pokyčiai vyksta sklandžiai ir sutartinai, tad telieka pasidžiaugti, jog Donatas nepasitraukia ir toliau lieka bernardinų dalimi. Taip pat sveikinu naująją vyr. redaktorę Rositą, kurios atsakingumu ir gera valia neabejoju bei pasitikiu. Esu pasirengusi dirbti toliau su visa komanda ir naująja redaktore dėl tų ir tiems, kurie mus skaito, kuriems esame reikalingi“, – kalba direktorė Veronika Kimbrytė.

Bernardinai.lt yra 2004 m. įkurtas krikščioniškas interneto dienraštis, kurio steigėjas – Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijos Šv. Pranciškaus ir Šv. Bernardino vienuolynas. Dienraštis priklauso VšĮ Bernardinai.lt, užsiimančiai knygų leidyba bei prekyba, dalyvauja socialinėse ir kultūrinėse iniciatyvose.

Bernardinai.lt

 

http://www.bernardinai.lt/

 

 

 

 

 

 

 

Bendrinti: