Titulinis / Visai šeimai / Šeimos užuovėja

Tėvai, pažinkite ir priimkite savo paauglius

Augindami paauglius mes niekada nenuspėsime, ką atneš kiekviena diena. Tačiau kuo labiau suprantame savo paauglius, tuo labiau galime artėti prie jų pasiruošę, romia dvasia, o ne užvaldyti baimės.

Kovojant su baimėmis

Aš tikiu Dievo malone ir noriu padėti jums kovoti su įvairiomis baimėmis, kurios aplanko pasitinkant gyvenimo saulėlydį. Apžvelkime devynias baimes, kurioms įveikti pateiksiu biblinių priešnuodžių.

Kalėdų tradicijos: jūsų pažangai ir tikėjimo džiaugsmui

„Kokios jūsų šeimos Kalėdų tradicijos?“ – neseniai paklausė jaunas draugas mums vakarieniaujant. Šiuo metų laiku tai nėra neįprastas klausimas. Atrodo, kad Kalėdos labiau nei bet kuri kita šventė sukelia gilų ilgesį.

Ilgas mokinystės kelias

Mes pašaukti dalintis Evangelijos žinia taip, kad mūsų santykiai su žmonėmis atspindėtų Dievo santykį su mumis. Jei perduosime tik žinias, mūsų mokinystė bus teorinė. Jei kalbėsime tik apie savo gyvenimą, ji neturės jėgos.

Pasitinkant senatvę

Senatvė yra natūralus žmogaus gyvenimo ir raidos etapas. Klaidinga būtų patikėti šiandien taip dažnai peršama mintimi, kad svarbiausi gyvenimo epizodai yra vaikystė ir jaunystė.

Kiek toli yra per toli? Apie pasimatymų ribas

Kas uždarė jūros duris, kai ji veržėsi, tarsi išeidama iš įsčių? Aš aprengiau ją debesimis lyg drabužiu ir apsupau tamsa lyg vystyklais, kai jai paskyriau ribas, įdėjau skląstį bei duris ir pasakiau: „Iki čia ateisi, ne toliau; čia sustos tavo puikiosios bangos“ (Job 38, 8–11).

Paauglių stovykla „Nekeršytojai“ 2023 m.

Liepos 8‒14 d., nuo ryto iki vakaro, Dapkiškių dvaras aidėjo nuo juoko, žaismingų riksmų, skandavimų ir giesmių. Paaugliai žaidė, diskutavo ir giedojo mokydamiesi apie Jėzaus mokinius ir jų gyvenimo iššūkius.

Ateities žinojimas nerimo nepanaikina

Kai prašome Dievo apreikšti ateitį, turėtume būti atsargūs. Tas žinojimas priklauso paslaptingiems, Dievui priklausantiems dalykams – Pakartoto Įstatymo knygoje skaitome: Kas paslėpta, priklauso Viešpačiui, mūsų Dievui, o kas apreikšta – mums ir mūsų vaikams, kad per amžius vykdytume visus šito įstatymo žodžius (Įst 29, 29).

Padrąsinimas krikščionims seneliams

Ką Biblija kalba apie senelius? Labai mažai. Nors Biblijos autoriams praeities kartos labai svarbios, visgi seneliams Biblijoje nėra skiriama ypatingo dėmesio.

Ir varge, ir džiaugsme...

Ar kartais pamąstote, kad jūsų santuoka – tik atsitiktinumas? Gal svarstote, ar sukurdami šeimą nepadarėte klaidos?