Mūsų Dievas – staigmenų Dievas (galerija)

Įspūdžiai iš Kauno evangelinės bažnyčios organizuotos šventės senjorams.

Laikas bėga labai greitai, bet vis prisimindavau užpernai vykusią vakaronę senjorams – esu dėkinga už ją Dievui, organizatoriams ir bažnyčios jaunimui. Tad sužinojusi, kad ir šįmet, spalio 29 dieną, ir vėl rengiama vakaronė senjorams, labai apsidžiaugiau. Prasidėjus rudeniškiems, žvarbiems orams, prašiau Dievo pradžiuginti mus visus savo džiaugsmu, ir štai staigmena – vakaronė senjorams viešbučio „Best Baltic Hotel Kaunas“ salėje.

Atėjus spalio 29-osios popietei,  išsiruošėme į šventę. Vos įžengus į viešbutį, maloniai pasitiko dvi organizatorių komandos narės – Ditė ir Aksana, kurios nukreipė į salę, prie gražiai serviruotų apvalių stalų. Džiaugiausi, kad susėdome prie apvalių stalų – taip jaučiamas didesnis artumas, galima pabendrauti. Pilnoje salėje pastebėjau ir keletą nepažįstamų veidų – pora moterų atvyko iš Jonavos bažnyčios, kai kas atsivedė savo pažįstamų.

Renginio pradžioje vedančioji Aksana perskaitė šiltas vienos anūkės mintis apie močiutę ir pati papasakojo apie savo močiutės meilę, maldas – džiaugėsi jos palaiminimu. Nepaprastai nustebino ir pradžiugino vakaro svečiai – iš Žemaitijos atvykę Arūnas ir Lina Raudoniai. Jų atliekamos dainos gaivino širdis – ypač įsiminė daina apie žydinčią pievą. Vis pralinksmindavo ir Arūno Raudoniaus, kuris dirba gimnazijoje ir senelių namuose, papasakotos gyvenimiškos istorijos, kviečiančios ir į gyvenimo rudenį žvelgti šviesiai, su viltimi, pasitikint Viešpačiu. 

Pasistiprinę gardžia vakariene, svečių Arūno ir Linos padedami visi drauge šlovinome Dievą: Arūnas skambino gitara, giedojo, o žmona ir mes visi jam pritarėme. Salėje tvyrojo ramybės ir padėkos Dievui atmosfera.

Vakaro pabaigoje Arūnas pagiedojo padėkos giesmę, visus sustiprinimo ir mūsų pastoriaus Gabrieliaus žodžiai. Malonė ir ramybė užliejo mano ir, tikiuosi, visų širdis. Džiaugiuosi, kad Dievas įvairiais būdais – tiek šios šventės metu, tiek per skaitomą knygą – moko džiaugtis gyvenimu, mėgautis Jo artumu, pasitikint, kad Jis sprendžia mūsų bėdas. Ir karalius Dovydas psalmėje sako: Šitą dieną Viešpats padarė; džiūgaukime ir linksminkimės šiandien (Ps 118, 24).

 

 

Nuotraukos - Kristės Dargytės

Bendrinti: