Amber kūryba (papildyta)

Aš esu Amber Markevičius. Man 13 metų, esu pusiau lietuvė, pusiau filipinietė. Mokausi Vilniaus krikščionių gimnazijoje, 7-oje klasėje.

Mėgstu piešti, žaisti futbolą, klausytis muzikos, žaisti kompiuterinius žaidimus ir naršyti internete.

Pradėjau piešti, kai man buvo vos 2-eji metukai. Nuo antros klasės lankiau dailės būrelį pas mokytoją Giedrę Vėžytę, kuri padėjo man tobulėti ir dar labiau pamilti dailę. Esu dėkinga jai už pamokėles, padrąsinimus ir įkvėpimą.

Šiemet taip pat pradėjau savarankiškai mokytis animacijos. Kartais piešiu pagal užsakymą. Man tai labai patinka, nes papildomas uždarbis taip pat skatina tobulėti.

Stengiuosi piešti bent po kelias valandas kasdien.

Mėgstu kurti, nes tai galimybė padaryti kažką unikalaus ir originalaus. Žinoma, galima būti kūrybingiems ne tik mene, bet ir kitose srityse: sporte, versle ar netgi matematikoje. Tačiau žinau, kad labiausiai galiu atsiskleisti ir išreikšti save piešdama.

***

Su Amber teko susipažinti jau nuo 1-osios klasės, nes visus 4-erius mokslo metus ji buvo mano auklėtinė. Jau tada pastebėjau neeilinius mergaitės gebėjimus dailei. Tokių mokinių, turinčių prigimtinį, ryškiai išreikštą talentą dailei, pasitaiko retai.

Išties regint jau pirmuosius Amber piešinius negalima buvo nepastebėti formų piešinyje tikslaus, estetiško ir subtilaus vaizdavimo, kompozicijos pojūčio, kūrybingumo, žmogaus arba gyvūno judesio ar net nuotaikos perteikimo, kas gana sudėtinga. Amber užsispyrimas ir vidinė motyvacija darbus atlikti kiek galima tobuliau tapo pavyzdžiu kitiems mokiniams.

Amber visada įsiklauso į pastabas, pataisymus ir kaip kruopšti mokinė puikiai juos išpildo. Jos piešiniai džiugina ir mūsų akis ne vienoje parodoje. Mergaitė geba kaligrafiškai dailiai, tvarkingai rašyti ir yra nugalėjusi Vilniaus miesto 2-4 klasių mokinių dailyraščio konkurse.

Tai Dievo dovana, kurią, viliuosi, ji ir toliau puoselės. Tikiu, kad šis Dievo duotas talentas Amber atneš sėkmę. Šiais laikais galimybės plačios, todėl apie ją, kaip menininkę, manau, mes dar tikrai išgirsime ir ateityje.

Vilniaus krikščionių gimnazijos pradinių klasių ir dailės mokytoja Giedrė Vėžytė

Parengė Sonata Aleksandravičienė

Bendrinti: