70-yje Lietuvos vietų – nemokamas kursas „Krikščionio gyvenimas ir liudijimas“

Nuo rugpjūčio pabaigos iki spalio mėn. daugiau kaip 70-yje Lietuvos vietų bus dėstomas kursas „Krikščionio gyvenimas ir liudijimas".

Šis kursas yra vienas iš spalio 29-30 d. Vilniaus „Siemens" arenoje vyksiančio Vilties festivalio paruošiamųjų etapų. Pasiruošimas šiam festivaliui trunka jau beveik metus: vyko mokomieji renginiai bendruomenių vadovams, konferencijos jaunimui, moterims ir vaikams.

Kursą „Krikščionio gyvenimas ir liudijimas" sudaro keturių pamokų studijos. Jos skirtos visiems, kurie nori sužinoti daugiau apie krikščioniškas vertybes bei praktinį Šventojo Rašto tiesų taikymą savo gyvenime.

Vilniuje įsteigti septyni šių kursų mokymo centrai, iš kurių vienas yra skirtas specialiai jaunimui. Kursai taip pat bus dėstomi Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir kituose Lietuvos miestuose.

Mokymo kursas „Krikščionio gyvenimas ir liudijimas" paruoštas, remiantis beveik 60 metų Billy Grahamo evangelistinės asociacijos (BGEA) patirtimi.

Vilties festivalį, kuris vyks š.m. spalio 29-30 d. Vilniuje, „Siemens" arenoje, BGEA rengia kartu su 247 mūsų šalies bažnyčiomis. Festivalio tikslas - pasidalyti istorinėmis krikščioniškomis vertybėmis grįsta vilties žinia su įvairaus amžiaus, tautybės, tikėjimo, socialinės padėties ir politinių pažiūrų Lietuvos žmonėmis, rengiant geros valios akcijas ir viešus koncertus.

Tai bus visą šalį apimantis renginys, į kurį atvykti žmonės galės iš bet kurio Lietuvos miesto ar kaimo festivalio organizatorių išnuomotais autobusais.

Festivalio muzikinėje programoje dalyvaus žinomi užsienio ir Lietuvos džiazo, operos bei kitų muzikinių žanrų atlikėjai: pop-rock grupė „Newsboys" (JAV), pasaulinio garso gitaros virtuozas Dennisas Agajanianas, džiazo pianistas iš Jamaikos Huntley Brownas, jungtinis 400 balsų choras, solistas Vaidas Vyšniauskas, berniukų choras „Ąžuoliukas" ir kt.

Krikščioniška tikėjimo ir vilties žinia pasidalins Franklinas Grahamas, Billy Grahamo Evangelistinės asociacijos prezidentas ir tarptautinės humanitarinės organizacijos „Samariečio krepšys" (Samaritan´s Purse) vadovas.
Įėjimas į festivalio renginius nemokamas, programa bus verčiama į rusų, lenkų ir gestų kalbas.

Praėjusiais metais Latvijos sostinėje Rygoje vykusiuose Vilties festivalio renginiuose apsilankė per 38 tūkst. žmonių, o 2009 m. toks renginys Taline sulaukė apie 30 tūkst. lankytojų. Billy Grahamo Evangelistinė asociacija per metus Vilties festivalį surengia septyniose skirtingose pasaulio šalyse kartu su vietinėmis bažnyčiomis.

Už Vilties festivalio organizavimą Lietuvoje atsakinga valdyba, kurios nariai yra: dr. Giedrius Saulytis, Krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis" vyr. pastorius (valdybos pirmininkas); Mindaugas Sabutis, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas (valdybos vicepirmininkas); Tomas Šernas, Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios generalinis superintendentas (valdybos vicepirmininkas); Rimantas Kupstys, Lietuvos evangelinio tikėjimo krikščionių sąjungos vyskupas (festivalio komiteto pirmininkas); Irmantas Pinkoraitis, Lietuvos evangelikų baptistų bendruomenių sąjungos tarybos pirmininkas (valdybos sekretorius); Vytautas Umbrasas, Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos viceministras (atstovas ryšiams su valstybės valdžios institucijomis); dr. Viktoras Hammas, Billy Grahamo Evangelistinės asociacijos Rytų Europoje direktorius (festivalio direktorius).

Vilties festivalio pranešimas spaudai
www.viltiesfestivalis.lt

Bendrinti: