Vilties festivalio maldos seminaras Klaipėdoje

Šeštadienį, liepos 16 d. Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčioje vyko Vilties festivalio maldos seminaras.

Į seminarą susirinko apie dvidešimt dalyvių, daugiausia iš Klaipėdos krašto evangeliškų bendruomenių, tarp jų - iš Klaipėdos miesto bažnyčios, Klaipėdos Evangelijos bažnyčios, „Tikėjimo žodžio" bendruomenės.

Į susirinkusiuosius sveikinimo žodžiu kreipėsi Klaipėdos evangelikų liuteronų parapijos klebonas, kunigas Reinholdas Moras. Kunigas priminė, kad malda už Evangelijos skelbimą siekia tuos laikus, kai Jėzus gyveno žemėje - jau pats Jėzus meldėsi (Jn 17, 20) „už tuos, kurie per jų žodį (...) įtikės". Anot kunigo, Lietuvos bažnyčioms dirbti kartu prieš Vilties festivalį - tai didelis iššūkis, nes sunku būti vienos minties, o (tuo tarpu) didžiausias liudijimas pasauliui yra mūsų vienybė ir meilė. Visgi Vilties festivalis - ta vieta, kur galime parodyti, kad esame viena, o Dievas gali nuveikti kur kas daugiau, negu mes galime įsivaizduoti (Ef 3, 20).

Vilties festivalio biuro darbuotojas Arūnas Šiaulys pristatė Vilties festivalį - tai evangelizacinė tarnystė, kurioje dalyvauja jau trys Grahamų šeimos kartos: žymusis Billy Grahamas, sulaukęs jau 92 metų, jo sūnus Franklinas Grahamas, kuris ir tarnaus šio Festivalio metu; Franklino sūnus (Billy Grahamo anūkas) Williamas taip pat tarnauja, skelbdamas Evangeliją. Arūnas skaičiais iliustravo mūsų mažos šalies dideles problemas - žmonės praradę viltį ir neturi gyvenimo, todėl vos tris milijonus gyventojų jungiančioje Lietuvoje yra apie 6000 narkomanų, apie 60000 nuo alkoholio priklausomų žmonių, mūsų šalis užima pirmąją vietą Europoje pagal vaikų savižudybių skaičių. Tačiau Biblija kalba ką kita - „tavo ateičiai yra vilties" (Jer 31, 17) per Jėzų Kristų. Arūnas atskleidė „ledkalnio principą" - Vilties festivalio sėkmę tik 10 proc. lemia pats renginys; 45 proc. sėkmės sudaro paruošiamasis darbas prieš Festivalį, o likusius 45 proc. - sielovada, darbas po Festivalio su įtikėjusiais žmonėmis. Pasiruošimas Festivaliui prasideda nuo maldos - Viešpats žada išgirsti, atleisti nuodėmes ir išgydyti besimeldžiančios tautos žemę (2 Krn 7, 14). 

Vilties festivalio maldos komiteto vadovė Sabina Mechovičienė liudijo apie atsakytas maldas bei pristatė maldos grandinę. Maldos grandinė - tai daugybė atskirų grandžių - besimeldžiančiųjų - kurie vienas kitam perduoda maldos poreikį.Vilties festivalio maldininkams perduodamas maldos poreikis, o šie telefonu, elektroniniu paštu ar kitu būdu per 20 sekundžių perduoda poreikį bent dviems žmonėms. Šie žmonės - dar dviems, o kiekvienas iš jų - dar porai... Tokiu būdu per 7 minutes į grandinę gali susijungti apie du tūkstančius maldininkų.  Už Vilties festivalį taip pat galima melstis asmeniškai - raginama kiekvieną vakarą 22 val. nors trumpai užtarti Vilties festivalio poreikius. 

Bendruomenės „Maldos namai" tikinčioji, komiteto „Atsivesk draugą" narė Jadvyga Korbina pristatė Andriejaus tarnavimą, kurio tikslas - atvesti pas Kristų artimąjį, draugą ar pažįstamą (Jn 1, 40-42).

Maldos komiteto narė Jurgita Jalianiauskienė ragino jungtis į maldos grupeles. Malda grupelėse padeda išlaikyti kiekvieno apsisprendimą melstis net tomis dienomis, kai melstis visai nesinori. Einamuosius maldos poreikius galima sužinoti paskambinus  maldos palaikymo telefonu 8 5 25 95 655, o taip pat iš Vilties festivalio naujienlaiškių bei interneto svetainėje http:///www.viltiesfestivalis.lt. Spalio mėnesį planuojama surengti nepertraukiamos maldos savaitę - tikimasi, kad tikintieji iš visos Lietuvos, pasiskirstę laiką pagal Lietuvos apskritis ir bažnyčias, įsijungs į 168 val. nenutrūkstamos maldos estafetę.  Taip pat reikalingi savanoriai melstis (atskirame kambarėlyje) kiekvieną Vilties festivalio vakarą susirinkimų metu. Tikimasi, kad kas vakarą melsis po 60 žmonių, taigi iš viso tikimasi sulaukti 180 savanorių.

Seminaras baigėsi bendra visų dalyvių malda.

Bendrinti: