Vilties festivalis – didžiausio masto evangelistinis renginys per visą Lietuvos istoriją

       Daugiau nei 28 tūkst. žmonių apsilankė „Siemens" arenoje vykusiame Vilties festivalyje, kurį surengė 247 skirtingų  Lietuvos denominacijų bendruomenės.


Per 28 tūkst. žmonių apsilankė Vilties festivalio renginiuose, kurie vyko spalio 29-30 d. Vilniuje, „Siemens" arenoje. Organizuojant šį ypatingą renginį susibūrė 247-ios skirtingų Lietuvos denominacijų bendruomenės ir per 3 tūkst. Savanorių, bendradarbiaudami su Billy Grahamo evangelistine asociacija (JAV).

Vilties festivalyje apsilankė ne tik sostinės gyventojai, bet ir suaugusieji bei vaikai iš daugiau nei 80-ies Lietuvos miestų ir net kaimų: juos atvežė 270 festivalio rengėjų išnuomotų autobusų. Keli autobusai su festivalio svečiais atvyko ir iš Latvijos, Lenkijos, Estijos bei Baltarusijos.

 Viena iš festivalio programos dalių buvo skirta vaikams. Spalio 29 d. 11 val. „Siemens" arenoje vyko vaikų šventė, kurios metu pasirodė vaikų chorai „Valio", „Rokoko" ir kitos muzikinės grupės, programoje taip pat dalyvavo mimai, klounai ir teatro grupė, paruošusi nuotaikingą vaidinimą „Dėlionė". Šiame renginyje apsilankė per 7 tūkst. žmonių. Renginio pabaigoje kiekvienam vaikui buvo įteikta pasaulyje gerai žinomos labdaros organizacijos „Samariečio krepšys" (Samaritan's Purse) dovana. Festivalio organizatoriai įvairių Lietuvos miestų vaikams iš viso išdalino 15 tūkst. dovanėlių.

Vilties festivalio rengėjai, norėdami parodyti dėmesį socialiai pažeistų grupių vaikams, rugpjūčio mėn. Prienų rajone buvo suorganizavę vasaros stovyklą, kurioje dalyvavo per 80 vaikų, atvykusių iš Kauno regiono pataisos inspekcijos, vaikų globos namų bei dienos centrų gatvės vaikams. Vilties festivalio rengėjų iniciatyva taip pat buvo suorganizuotas vaikų piešinių konkursas „Vilties spalvos", kuriame dalyvavo 6-12 metų vaikai iš įvairių Lietuvos mokyklų. Šių piešinių paroda iki lapkričio 7 d. bus eksponuojama Lietuvos Respublikos Seimo parodų galerijoje.

Rugsėjo 24 d. Vilniaus mieste buvo surengtos dvi jaunimo akcijos. Katedros aikštėje 12 ir 13 val. vyko „flashmobo" akcija - šokis „Už viltį". Tą pačią dieną, 15 val., šokio dalyviai, kurių buvo per 300, suvažiavusių iš įvairių Lietuvos miestų, Ozo parke sodino medelius. Naujai pasodintos liepaitės buvo pavadintos „Vilties alėja". Jaunimo šokis „Už viltį" spalio 22 d. vyko ir Kauno miesto Rotušės aikštėje. Šiomis akcijomis Lietuvos krikščioniškasis jaunimas simboliškai įprasmino vilties ir amžinųjų vertybių idėją.

Vilties Festivalio tikslas buvo pasidalyti istorinėmis krikščioniškomis vertybėmis grįsta vilties žinia su įvairaus amžiaus, tautybės, tikėjimo, socialinės padėties ir politinių pažiūrų Lietuvos žmonėmis, rengiant geros valios akcijas ir viešus koncertus. 

Festivalio svečiai buvo sužavėti profesionalia aukšto lygio renginių programa ir organizavimu.

 Festivalio muzikinėje programoje dalyvavo žinomi Lietuvos ir užsienio džiazo, operos bei kitų muzikinių žanrų atlikėjai: jungtinis bažnyčių 400 balsų choras, Lietuvos kariuomenės orkestras, džiazo muzikantas trimitininkas Vytautas Grubliauskas, solistas Vaidas Vyšniauskas, Arvydas Joffė ir grupė, roko grupė „Gyvai", grupė „S.O.S", pop-rock grupė „Newsboys" (JAV), pasaulinio garso gitaros virtuozas Dennisas Agajanianas, smuiko virtuozas Monte Gaylordas (JAV), džiazo pianistas iš Jamaikos Huntley Brownas, grupė „Vēstniecība" (liet. Ambasada) (Latvija), „Trys tenorai" (Latvija), simfoninis orkestras (Latvija), Rygos Katedros berniukų choras, Johnas ir Anne Barbour (JAV), grupė „Exodus15" (Lenkija), Eugene Udovin (Ukraina), Alexander Patlis ir grupė (Baltarusija), smėlio menininkė Marina Sosnina (Rusija).

Franklinas Grahamas kalbėjo apie viltį, kurią teikia krikščioniškas tikėjimas. Franklinas Grahamas yra Billy Grahamo evangelistinės asociacijos prezidentas ir tarptautinės humanitarinės organizacijos „Samariečio krepšys" (Samaritan´s Purse) vadovas. „Tikrąją, amžinąją viltį žmogus įgyja tik tuomet, kai širdimi atsigręžia į savo gelbėtoją Jėzų Kristų", - sakė Franklinas Grahamas į Vilties festivalį susirinkusioms tūkstantinėms minioms. „Mums didelė garbė pamokslauti šiame evangelizaciniame festivalyje kartu su Lietuvos evangelinėmis bendruomenėmis bei skelbti Jėzaus Kristaus Gerąją Naujieną", - tvirtino jis.

Festivalio valdybos pirmininkas, Krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis" vyr. pastorius dr. Giedrius Saulytis ir festivalio valdybos narys, Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas Franklinui Grahamui kaip padėkos dovaną įteikė dvi jo tėvo, Billy Grahamo, kygas, kurios sovietiniais laikais Lietuvoje pogrindyje buvo išverstos į lietuvių kalbą ir slapta išleistos.

Viešėdamas Lietuvoje Franklinas Grahamas susitiko su Lietuvos bažnyčių vadovais, sakė vieną iš pagrindinių kalbų per Nacionalinius maldos pusryčius, kurie vyko Seime spalio 28 d.

 Vilties festivalio organizavimui Lietuvoje vadovavo valdyba, kurios nariai buvo: dr. Giedrius Saulytis, Krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis" vyr. pastorius (valdybos pirmininkas); Mindaugas Sabutis, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas (valdybos vicepirmininkas); Tomas Šernas, Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios generalinis superintendentas (valdybos vicepirmininkas); Rimantas Kupstys, Lietuvos evangelinio tikėjimo krikščionių sąjungos vyskupas (festivalio komiteto pirmininkas); Irmantas Pinkoraitis, Lietuvos evangelikų baptistų bendruomenių sąjungos tarybos pirmininkas (valdybos sekretorius); Vytautas Umbrasas, Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos viceministras (atstovas ryšiams su valstybės valdžios institucijomis); dr. Viktoras Hammas, Billy Grahamo Evangelistinės asociacijos Rytų Europoje direktorius (festivalio direktorius). 

Liis Borissenko
Komunikacijų ir medijos skyriaus vadybininkė
tel.: + 370 52595654
el. paštas: arba media@viltiesfestivalis.lt

Bendrinti: