Vilties festivalis pradžiugins ir vaikus

Š.m. spalio 29-30 d. Vilniaus „Siemens" arenoje vyks Vilties festivalis, kurio viena iš programos dalių bus skirta vaikams.

Spalio 29 d. 11 val. „Siemens" arenoje bus surengta vaikų šventė, kurios metu pasirodys vaikų choras „Valio" ir kitos muzikinės grupės, programoje taip pat dalyvaus mimai, sportininkai, klounai ir teatro grupė, paruošusi nuotaikingą vaidinimą „Dėlionė". Renginio pabaigoje kiekvienam vaikui bus įteikta pasaulyje gerai žinomos labdaros organizacijos „Samariečio krepšys" (Samaritan's Purse) dovana. Vilties festivalio organizatoriai kreipėsi į visus Lietuvoje esančius vaikų globos namus, kviesdami į šią šventę jų globotinius. Dauguma globos namų atsiliepė į šį kvietimą ir prisijungė prie kitų renginio svečių, į šventę atvyksiančių iš mokyklų, sekmadieninių mokyklėlių bei dienos centrų. Vaikų festivalyje jau laukiama per 1500 vaikų ir šis skaičius sparčiai auga.

Vilties festivalio rengėjai bei socialinio komiteto nariai, norėdami parodyti dėmesį socialiai pažeistų grupių vaikams, rugpjūčio 1-6 d. Prienų rajone, prie Vazgaikiemio kaimo, buvo suorganizavę vasaros stovyklą, kurioje dalyvavo per 80 vaikų, atvykusių iš Kauno regiono pataisos inspekcijos, vaikų globos namų bei dienos centrų gatvės vaikams. Keletą dienų svečiavosi ir vaikai iš nepilnamečių kolonijos. Šioje stovykloje taip pat patarnavo Vilniaus bažnyčios „Tikėjimo žodis" tarnautoja, Krikščionių mokyklos direktorė (šiuo metu esanti vaiko priežiūros atostogose) Jūratė Bernotienė.

Vilties festivalio rengėjų iniciatyva taip pat buvo suorganizuotas vaikų piešinių konkursas „Vilties spalvos", kuriame dalyvavo 6-12 metų vaikai iš įvairių Lietuvos mokyklų bei bendruomenių. Pasibaigus konkursui, festivalio biurą pasiekė gausybė kūrybinių vaikų darbelių iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Biržų, Klaipėdos, Mažeikių, Švenčionių bei Skuodo rajonų. Dauguma šių piešinių bus eksponuojami Lietuvos Respublikos Seimo parodų galerijoje spalio 24 - lapkričio 7 dienomis.

---
Spalio 29-30 d. Vilniuje vyksiantį Vilties festivalį rengia Billy Grahamo evangelistinė asociacija (JAV) kartu su Lietuvos bažnyčiomis. Festivalio tikslas - pasidalyti istorinėmis krikščioniškomis vertybėmis grįsta vilties žinia su įvairaus amžiaus, tautybės, tikėjimo, socialinės padėties ir politinių pažiūrų Lietuvos žmonėmis, rengiant geros valios akcijas ir viešus koncertus. 

Tai bus visą šalį apimantis renginys, į kurį atvykti žmonės galės iš bet kurio Lietuvos miesto ar kaimo festivalio organizatorių išnuomotais autobusais. Dalyviams iš kitų miestų suteikiama galimybė paraiškas transportui teikti iš anksto ir tuo pačiu rezervuoti vietas „Siemens" arenoje. Šiuo metu jau rezervuota per 4 tūkst. vietų salėje.

Festivalio muzikinėje programoje dalyvaus žinomi užsienio ir Lietuvos džiazo, operos bei kitų muzikinių žanrų atlikėjai: pop ir roko muzikos grupė „Newsboys" (JAV), pasaulinio garso gitaros virtuozas Dennisas Agajanianas, džiazo pianistas iš Jamaikos Huntley Brownas, jungtinis 400 balsų choras, solistas Vaidas Vyšniauskas, berniukų choras „Ąžuoliukas" ir kt. 

Krikščioniška tikėjimo ir vilties žinia pasidalins Franklinas Grahamas, Billy Grahamo Evangelistinės asociacijos prezidentas ir tarptautinės humanitarinės organizacijos „Samariečio krepšys" (Samaritan´s Purse) vadovas.
Įėjimas į festivalio renginius nemokamas, programa bus verčiama į rusų, lenkų ir gestų kalbas.

Praėjusiais metais Latvijos sostinėje Rygoje vykusiuose Vilties festivalio renginiuose apsilankė apie 38 tūkst. žmonių, o 2009 m. toks renginys Taline sulaukė per 30 tūkst. lankytojų. Billy Grahamo Evangelistinė asociacija per metus Vilties festivalį surengia septyniose skirtingose pasaulio šalyse kartu su vietinėmis bažnyčiomis.

Parengta pagal Liis Borissenko, Vilties festivalio Komunikacijų ir medijos skyriaus vadybininkės pranešimą spaudai, www.viltiesfestivalis.lt

Bendrinti: