Vilties festivaliui artėjant: naudinga informacija renginio svečiams

Vilties festivalis (kuris vyks spalio 29-30 d., Vilniuje, „Siemens" arenoje) bus vienas didžiausių krikščioniškų muzikinių renginių Lietuvoje po Nepriklausomybės atkūrimo.

Į šį renginį žmonės atvyks iš beveik visų Lietuvos vietovių festivalio organizatorių išnuomotais autobusais. Į abu renginio vakarus iš įvairių mūsų šalies miestų ir miestelių atvažiuos po 100 autobusų, kuriais atvyks per 9000 festivalio svečių. Jiems vietos „Siemens" arenoje jau yra iš anksto rezervuotos. Keli autobusai taip pat atvyks iš Latvijos bei Estijos.

Festivalio organizatoriai išankstiniam rezervavimui skyrė apie 50 proc. „Siemens" arenos sėdimų vietų, tad į festivalio renginius, kurie yra nemokami, maloniai kviečiami vilniečiai ir sostinės svečiai - vietų visiems užteks, tik reiktų atvykti anksčiau, norint gauti geresnę vietą arenoje.

Per Vilties festivalio renginius „Siemens" arenoje bus atskiras sektorius, skirtas kurtiesiems; jiems renginių programa bus verčiama į gestų kalbą. Taip pat bus pasirūpinta sinchroniniu vertimu į rusų, lenkų ir latvių kalbas.

Atvykus į festivalį nuosavais automobiliais, juos bus galima palikti aikštelėje prie 3 įėjimo į areną, taip pat kitose automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose netoli „Siemens" arenos. Autobusų vairuotojus prašome į „Siemens" arenos teritoriją įvažiuoti iš Kalvarijų g., kur juos pasitiks darbuotojai, nukreipsiantys į specialiai jiems skirtas aikšteles. 

Visiems festivalio lankytojams bus atidaryti 1 ir 3 įėjimai į „Siemens" areną. Grupių vadovams, atvykusiems autobusais, skirtas įėjimas su užrašu „Grupių užsakymas. Registracija."

Žiniasklaidos atstovų registracija ir akreditacija vyks prie 4 įėjimo.  

_______________________________________

Vilties festivalį rengia Billy Grahamo evangelistinė asociacija (JAV) kartu su 247-is skirtingų Lietuvos denominacijų bendruomenėmis. Šio festivalio tikslas - pasidalyti istorinėmis krikščioniškomis vertybėmis grįsta vilties žinia su įvairaus amžiaus, tautybės, tikėjimo, socialinės padėties ir politinių pažiūrų Lietuvos žmonėmis, rengiant geros valios akcijas ir viešus koncertus.

Vilties festivalio muzikinėje programoje dalyvaus žymūs užsienio ir Lietuvos džiazo, operos ir kitų klasikinės bei šiuolaikinės muzikos žanrų atlikėjai. Mintimis apie viltį pasidalins Franklinas Grahamas, Billy Grahamo Evangelistinės asociacijos prezidentas ir tarptautinės humanitarinės organizacijos „Samariečio krepšys" (Samaritan´s Purse) vadovas. 
 
Parengta pagal Liis Borissenko, Komunikacijų ir medijos skyriaus vadybininkės pranešimą spaudai

tel. + 370 52595654
el. paštas:arba media@viltiesfestivalis.lt

www.viltiesfestivalis.lt

Bendrinti: