Ypatingas Vilties festivalio svečias – vienas labiausiai gerbiamų ir žinomų pasaulyje krikščionių lyderių bei garsios humanitarinės organizacijos vadovas

Franklinas Grahamas yra viena labiausiai gerbiamų ir žinomų religinių asmenybių ne tik Jungtinėse Amerikos Valstijose, bet ir visame pasaulyje.

Per pastaruosius 30 metų jis yra asmeniškai susitikęs su ne vienu JAV prezidentu: Lyndonu Johnsonu, Richardu Niksonu, Džeraldu Fordu, Jimmy Karteriu, Ronaldu Reaganu, George'u Bushu, Billu Clintonu, George'u W. Bushu. Per prezidento George'o W. Busho inauguraciją 2001 m. Franklinas Grahamas buvo oficialiai pakviestas sakyti pamokslą ir vesti pašventinimo maldą. Franklinas Grahamas yra susitikęs ir su dabartiniu prezidentu Baraku Obama, kuris 2010 m. balandžio mėnesį buvo aplankęs Frankliną ir jo tėvą Billy Grahamą pastarojo namuose, Šiaurės Karolinos valstijoje.
as
Franklino Grahamo vadovaujama tarptautinė krikščioniška humanitarinė organizacija „Samariečio krepšys" padeda materialiai atsakyti į skurstančių, nukentėjusių nuo karo, stichinių nelaimių, ligų ar bado žmonių poreikius: žemės drebėjimų, uraganų, karinių konfliktų nuniokotose pasaulio vietovėse statomos ligoninės, teikiama medicininė ir kitokia humanitarinė pagalba, atstatomos bažnyčios ir t.t. Organizacija veikia įvairiose pasaulio šalyse, kurių priskaičiuojama virš 100; iš daugybės jos vykdomų projektų paminėtini „AIDS - vilties receptas" (HIV/AIDS Prescription for Hope), „Pasaulio medikų misija" (World Medical Mission), „Vaikų širdies" projektas (Children‘s Heart Project), akcija „Vaikų Kalėdos" (Operation Christmas Child). Didžiulė humanitarinė pagalba teikiama ir musulmoniškoms bei kitoms nekrikščioniškoms šalims. Nuo 2000 m. žurnalas SmartMoney tris kartus įvertino „Samariečio krepšį" kaip efektyviausiai veikiančią religinę labdaros organizaciją Jungtinėse Amerikos Valstijose. Dėl didžiulės tarptautinio humanitarinio darbo patirties Franklinas Grahamas yra reguliariai kviečiamas į brifingus su JAV vyriausybės pareigūnais, iš jo ima interviu nacionalinės JAV televizijos, tokios kaip CNN, FOX, ABC, CBS ir NBC.

Franklinas Grahamas yra susitikęs ir su daugeliu Lotynų Amerikos, Europos, Afrikos bei Azijos valstybių vadovų - net gi tokių šalių kaip Sudanas, Šiaurės Korėja ir Kinija, kuriose vakariečiai nėra itin pageidaujami.

2009 ir 2010 m. viešėdamas dviejose Baltijos valstybėse, F. Grahamas susitiko su Estijos ministru pirmininku, Latvijos Prezidentu, taip pat su šių šalių įvairių bažnyčių vadovais. Lietuvoje Franklinas Grahamas lankysis pirmą kartą.

Vilties festivalis Vilniuje yra vienas iš septynių renginių, kuriuos šiais metais įvairiose pasaulio šalyse organizuoja Billy Grahamo evangelistinė asociacija. Pastaraisiais metais Vilties festivaliai buvo surengti šešiose Europos šalyse, juose apsilankė 510 000 žmonių.

_____________
Spalio 29-30 d. Vilniuje, „Siemens" arenoje, vyks Vilties festivalis, kurį rengia Billy Grahamo evangelistinė asociacija (JAV) kartu su 247-is skirtingų Lietuvos denominacijų bendruomenėmis. Šio festivalio tikslas - pasidalyti istorinėmis krikščioniškomis vertybėmis grįsta vilties žinia su įvairaus amžiaus, tautybės, tikėjimo, socialinės padėties ir politinių pažiūrų Lietuvos žmonėmis, rengiant geros valios akcijas ir viešus koncertus.

Vilties festivalio muzikinėje programoje dalyvaus žymūs užsienio ir Lietuvos džiazo, operos ir kitų klasikos bei šiuolaikinės muzikos žanrų atlikėjai. Mintimis apie viltį pasidalins Franklinas Grahamas, Billy Grahamo Evangelistinės asociacijos prezidentas ir tarptautinės humanitarinės organizacijos „Samariečio krepšys" (Samaritan´s Purse) vadovas.

Paruošta pagal Liis Borissenko, Komunikacijų ir medijos skyriaus vadybininkės pranešimą spaudai
tel.: + 370 52595654
el. paštas:  liis@viltiesfestivalis.lt  arba media@viltiesfestivalis.lt

Bendrinti: