Jaukus ir šiltas Gabrielės Gvazdikaitės koncertas Anykščiuose

Kaunietė Gabrielė užaugo krikščioniškoje šeimoje. Nuo vaikystės ją supo muzika, o paauglystėje, kai ji atidavė savo gyvenimą Jėzui Kristui, šlovinimas tapo ypatinga merginos gyvenimo dalimi. Nuo 2008 m. iki 2011 m. G. Gvazdikaitė giedojo Kauno laisvųjų krikščionių bažnyčioje ir šlovinimo grupėje „Christ Team“. 2011 metais ji prisijungė prie Kauno krikščionių bažnyčios šlovinimo grupės, kurioje ištikimai tarnauja iki šiol. 2017 m. birželį buvo išleistas debiutinis G. Gvazdikaitės albumas „Tu mane sukūrei“.

Tų pačių metų rugsėjį jauni krikščionys muzikantai iš Kauno laisvųjų krikščionių bažnyčios, Kauno krikščionių bažnyčios bei Kauno „Gerosios naujienos“ bendruomenės susibūrė į grupę. Gabrielė su grupe keliauja po Lietuvą ir lietuvių bendruomenes užsienyje skelbdami Evangelijos žinią per muziką  bei drąsindami tikinčiuosius. Netrukus turėtų pasirodyti antrasis G. Gvazdikaitės albumas. Grupę sudaro: Gabrielė Gvazdikaitė – vokalas; Adriana Černiukaitė – osmuikas; Deimena Petkauskaitė – smuikas; Viltė Dobilaitė – violončelė; Arnas Malinauskas – gitara; Kristina Laskauskaitė – klavišiniai; Aurimas Brazinskas – perkusija.

Lapkričio 3 d. Anykščių krikščionių evangelikų bažnyčios kvietimu Gabrielė Gvazdikaitė su grupe koncertavo Anykščių L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje. Paklausyti šiuolaikinių giesmių į bibliotekos salę susirinko daugiau negu 60 žmonių. Renginyje dalyvavo visų trijų Anykščių krikščionių evangelikų bažnyčios, Anykščių krikščionių bažnyčios, bendruomenės „Atgimimas“ tikintieji, katalikai, senjorai iš Troškūnų senelių namų „Prieglobstis“, keli broliai ir seserys iš Rokiškio, Ukmergės bei kitų vietovių, Anykščių viešosios bibliotekos skaitytojai.

Koncertas buvo jaukus, šiltas. Šventoji Dvasia gausiai visiems susirinkusiems liejo savo malonę. Tikėjimo brolis Liudvikas iš Ukmergės savo „Facebooko“ paskyroje po koncerto taip rašė: „Ačiū, Gabriele Gvazdikaite, už tikrai šaunų ir prasmingą vakarą Anykščiuose. Tavo atliekamos giesmės  tikra atgaiva sielai, kūnui ir dvasiai, o svarbiausia, kai jų klausai, išgyveni didelį Dievo artumą. Tegul Viešpats ir toliau laimina tave ir tavo darbą dėl Jo karalystės“. Nuoširdžiai dėkojame Gabrielei ir visai komandai už nuostabias giesmes.

 

Birutė Venteraitienė

 

Bendrinti: