Kalėdinės dirbtuvės Kaune

Gruodžio 9 d., sekmadienio, popietę Kauno bažnyčios auksarankės sukvietė apie 30 moterų su draugėmis ir dukterimis į jau tradicija tapusias Kalėdines dirbtuvėles. Visų susirinkusiųjų laukė jauki atmosfera, kalėdinė muzika ir daug daug įvairių smulkmenėlių darbeliams gaminti.

 

Paklausiusios gražaus Bruno Ferrero pasakojimo, kad brangiausių dalykų visgi nupirkti neįmanoma, pasiskirstėme prie skirtingų stalų ir kibome kurti grožybių. Prie vieno stalo pynėme ir dekoravome vainikėlius, į kuriuos galima žvakę įstatyti ar juos ant durų pakabinti, mokėmės gražiai pakuoti dovanas, prie kito – iš veltinio karpėme ir klijavome įvairiaspalves eglutes ir siuvome minkštučius žaisliukus eglutei ar dovanėlėms papuošti. Prie trečio stalo triūsė pačios mažiausios bitutės: mergaitės iš kosmetinės vatos rutuliukų klijavo eglutes, kūrė angelus, panaudodamos medinius šaukštelius, popierines servetėles ir siūlus, karpė besmegenius...  Visos nepaprastai patenkintos panirome į kūrybą, o vėliau, jau  praalkusios, sėdome prie pačių gardumynais nukrauto stalo – ragavome ir vis klausėme receptų…

 

Nepaprastai dėkojame nepailstančioms organizatorėms, kurios kiekvienais metais nustebina pasiūlydamos vis ką nors nauja, jų vyrams, padėjusiems paruošti reikalingas medžiagas, žinoma, dėkojame ir mūsų Kūrėjui, kuris dovanoja idėjų. Smagu, kad tokia popietė prieš Kalėdas jau tapo tradicija. Visos dalyvavusios moterys buvo labai laimingos ir džiaugėsi, galėdamos pabūti drauge, pabendrauti, pasisemti idėjų, pasikeisti receptais ir pasidaryti gražių dekoracijų, kurios, tikimės, pradžiugins ir aplinkinius.

Bendrinti: