Niekada nevėlu tapti žmogumi, kuriuo Dievas nori, kad būtum

Sekmadienį, balandžio 30 d., Vilniaus bažnyčioje „Tikėjimo žodis“ svečiavosi ir pamokslavo visada laukiama sesuo Kristuje, tarnautoja, labdaros organizacijos „Hope centers“ vadovė Sue Yeager.

Ji dalijosi mintimis apie tai, kaip mūsų gyvenimo istorija turi tapti Dievo istorija. Gyvenimas visiškai Jam atsiduodant visuomet tampa pati nuostabiausia, nuotykių kupina istorija. Per pranašą Jeremiją Viešpats kalba: Aš žinau, kokius sumanymus turiu dėl jūsų, sako  Viešpats. Sumanymus jūsų gerovei, o ne nelaimėms, ir ateitį su viltimi (Jer 29, 11). Niekada nevėlu perrašyti savo istoriją. Būtina sustoti savo gyvenimo rutinoje ir pakelti akis į Viešpatį – leisti Jam pakreipti mus tinkama kryptimi, kad galėtume išpildyti likimą, kurį Jis mums numatė dar prieš mums gimstant. Mūsų gyvenimo istorija – tai pats svarbiausias dalykas, kuriuo tu gali dalintis su kitais. Pasaulis neskaito Biblijos, bet jis skaito mus. Ar jiems patinka tai, ką jie mano?

Mūsų gyvenimas keičiasi, kai leidžiame Dievui įsiterpti į mūsų kasdienę rutiną. Tuomet Dievas mums duoda užduotis – išgirstame Jo balsą, atrandame pašaukimą. Tai mūsų didžioji valanda, dieviškos akimirkos, nukreipiančios mus judėti Jo keliu, kuris veda į tas vietas, apie kurias net nesvajojome. Mes, panašiai kaip karalienė Estera, tampame kažkuo ir galime daryti įtaką – dėl tam tikro laiko, kuriame gyvename, ir vietos, kurioje esame.

„Kiekvienoje gyvenimo situacijoje Dievas mato didesnį paveikslą, todėl, – pasakojo viešnia, – aš nustojau Jo klausti: „Kodėl?“. Užuot klausus „Kodėl?“, aš klausiu: „Dieve, ką Tu nori daryti šioje situacijoje?“ Tuomet mūsų žvilgsnis tampa vizija. Dažnai mes nematome, kaip yra iš tiesų, bet turime paruošti širdis priimti didesnę Dievo viziją. Labai svarbu turėti nuolatinį maldos gyvenimą – pasinerti į Jo buvimą, taip pat apsupti save žmonėmis, kurie yra arti Jo, ir leisti jiems kalbėti į mūsų gyvenimą.

Užduok sau klausimą – nuo ko tu bėgi? Galbūt Dievas ragina tave ką nors daryti, bet tu tai ignoruoji? Mes linkę save nuvertinti, bet niekada nevėlu tapti žmogumi, kuriuo Dievas nori, kad būtum. Ar apsisprendei būti tuo, kuris keičia pasaulį?

Paruoškime savo širdis matyti ir priimti tai, ką Dievas mums turi duoti. Būkime arti Dievo maldoje, tuomet išlaisvinsime tą kūrybiškumą, kurį Dievas į mus įdėjo. Išdrįsk pripažinti ir pasakyti: „Taip, man reikia proveržio!“

Red. past. Misionierė Sue Yager gegužės 7 d. tarnaus Panevėžio evangelinėje bažnyčioje ir dalyvaus Panevėžio vaikų dienos centro „Vilties arka“ atidaryme.

Daugiau apie Sue Yeager, jos gyvenimą ir tarnystę galite skaityti ankstesnės viešnagės metu parengtame interviu.

Nuotraukos Gedos Žyvatkauskaitės ir Timotiejaus Živatkausko

Bendrinti: