Padėkos vakaras ugniagesiams „Ačiū, kad esate!“

Rudeniui baigiantis amerikiečiai tradiciškai švenčia padėkos dieną. Lietuviai tokios šventės neturi, tačiau Panevėžio evangelinė bažnyčia parodė puikų pavyzdį, kaip svarbu ištarti nuoširdų „ačiū“.

„Niekas neturi didesnės meilės kaip tas, kuris savo gyvybę už kitus atiduoda“, – sako Šventasis raštas.

Šią žinią mūsų miesto evangelijos bažnyčios bendruomenė skyrė ugniagesiams gelbėtojams. Būtent jie, pasak pastoriaus Ramūno Juknos, kiekvieną dieną rizikuoja savo sveikata ir net gyvybe vardan kitų, todėl norėjosi padėkoti šios profesijos žmonėms ir ištarti: „Ačiū, kad esate!“.

Tokio tikriausiai pirmojo Lietuvoje padėkos ugniagesiams vakaro idėja buvo inicijuota svečio iš JAV kapeliono Bill McClure. Kapeliono teigimu, tokie padėkos vakarai populiarūs Jungtinėse Amerikos Valstijose, jie suteikia progą vienytis miesto bendruomenei, pabendrauti vieniems su kitais. Kapelionas dėkojo ugniagesiams už jų budėjimą ir pasiaukojimą bei kiekvienam įteikė po dovaną – simbolinę monetą su ugniagesių ženklu ir malda. JAV ugniagesių marškinėliais buvo apdovanoti ir laimingas vietas pasirinkusieji vakaro dalyviai.

Apie pasiaukojamą ugniagesių darbą pasakojo ir dėkojo nuo gaisrų nukentėję, eismo įvykiuose išgelbėti žmonės. Visą vakarą ugniagesiams skambėjo poezijos posmai bei dainos. Panevėžio ugniagesiams dėkojo ir miesto savivaldybės vicemeras Petras Luomanas bei Seimo nario Povilo Urbšio padėjėja. Už suteiktą galimybę pabendrauti visiems kartu, susirinkti prie bendro stalo bei suteiktas malonias staigmenas vakaro organizatoriams dėkojo Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Algirdas Rudys bei Panevėžio rajono savivaldybės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Arūnas Blaževičius.

Šis padėkos renginys buvo organizuojamas, vykdant Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos remiamą projektą „Ačiū, kad esate“. Projekto tikslas – skatinti Panevėžio miesto bendruomenės tautinį, pilietinį bei moralinį sąmoningumą ir aktyvumą, stiprinti pilietinius ir bendruomeninius ryšius.

https://aina.lt/padekos-vakaras-ugniagesiams-aciu-kad-esate/

 

Bendrinti: