Varguolius džiugina ir šiltas kąsnis, ir šiltas žodis

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms Panevėžio evangelinė bendruomenė sočiais pusryčiais pradžiugino savo miesto Nakvynės namų gyventojus. Varguoliai su savo svečiais ne tik dalijosi šiltos košės dubenėliu, bet ir diskutavo apie bendruomeniškumą bei tikėjimo įtaką jam.

Maitina vienuolika metų

„Iš tiesų sakau jums, kiek kartų tai padarėte vienam iš šitų mažiausiųjų mano brolių, man padarėte“, – vienus prasmingiausių Šventojo rašto žodžius apie pagalbą stokojantiesiems cituoja Panevėžio evangelinės bažnyčios pastorius Ramūnas Jukna. Kristus, jo teigimu, minėta ištrauka norėjo pasakyti, kad viską, ką mes gero padarome visuomenės pamirštiems ir apleistiems žmonės, kartu padarome ir Viešpačiui.

Todėl artėjant Kalėdoms, Naujiems metams gruodžio 20 dieną Panevėžio evangelinės bendruomenės nariai skubėjo į Panevėžio socialinių paslaugų centro Nakvynės namus Panevėžyje. Čia ankstų rytą rinkosi nuo pirmųjų žiemos šalčių prieglobsčio ieškantys vyrai ir moterys. Kai kurie jų glaudėsi tik nakčiai, kiti – nuolatiniai Nakvynės namų gyventojai.

Šiuos žmones bendruomenės savanoriai reguliariai lanko jau vienuolika metų, tiekiant nemokamą maitinimą.

Įgyvendinamas projektas

Nuo rugsėjo ši labdaringa veikla tapo dar aktyvesnė, nes jai finansinę pagalbą suteikė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Skirtas finansavimas įgyvendinti minėtos bendruomenės projektui „Ačiū, kad esate!“. Jo tikslas – skatinti Panevėžio miesto bendruomenės pilietinį bei moralinį sąmoningumą ir aktyvumą; pilietinių ir bendruomeninių ryšių stiprinimą per skirtingų socialinių grupių poreikių tenkinimą.

„Vykdoma socialine veikla orientuojamės į socialiai pažeistus, nuo socialinių problemų kenčiančius asmenis. Bandome patenkinti pagrindinius šių žmonių fizinius poreikius. Kiekvieno vizito į Nakvynės namus metu pamaitiname 20-30 žmonių – tiekiame jiems karštą maistą, daliname arbatą ar kavą, bendraujame su gyventojais, rodome jiems dėmesį“, – apie projekto tikslus kalbėjo pastorius R. Jukna.

Įgyvendinant šį projektą nuo rugsėjo maisto dalinimas organizuojamas kiekvieną savaitę. Lapkričio – gruodžio mėn. (šaltuoju metų laiku) karštas maistas varguolius pasiekia 1-2 kartus per savaitę.

Šiltas puodas

Šaltoką gruodžio 20-osios rytą, prieš pat Šv. Kūčias, evangelikų pusryčių susirinko apie 20 Nakvynės namų gyventojų ir lankytojų. Išalkę benamiai tyliai siurbčiojo karštą kavą, pagardintą medumi, skanavo šviežių bandelių, kitų skanėstų. Tuščius pilvus sušildė iš vakaro virtos košės dubenėlis.

 „Projekto dėka įsigijome maisto gamybai reikalingo inventoriaus. Nusipirkome puodą, kuris puikiai išlaiko šilumą. Todėl pusryčiams galėjome pasiruošti iš vakaro“, – pasakojo R.Jukna.

Košę Nakvynės namų gyventojams virė bendruomenės savanorės Bena ir Vlada. Šioje veikloje mielai prisideda bendruomenės nariai, jų kaimynai ir bičiuliai.

Dėkojo už pagalbą

Dosnų rytą Nakvynės namuose valgę žmonės nebuvo itin kalbūs. Tačiau kai kurie visgi išdrįso pasipasakoti apie savo sunkią dalią, dėkojo maitintojams už šiltą maistą.

Likimo nuskriaustiems žmonėms reikia ne tik skalsesnio duonos kąsnio, bet ir šilto žodžio, dėmesio.

 

https://aina.lt/varguolius-dziugina-ir-siltas-kasnis-ir-siltas-zodis/

Bendrinti: