Troškūnų savarankiško gyvenimo namų naujienos ir poreikiai

Anykščių raj. Troškūnuose veikiančių Savarankiško gyvenimo namų tarnautojai dalijasi naujienomis ir poreikiais.

Šiuo metu Troškūnų savarankiško gyvenimo namuose gyvena dvylika žmonių.
Vienai moteriai reikia nuolatinės slaugos, nes ji negali atsikelti iš lovos.

Pastate vyksta baigiamieji statybos darbai - jau beveik įrengėme miestelio vandentiekį ir kanalizaciją. Džiaugiamės, kad dabar turėsime erdvias dušo kabinas ir žmonėms su negalia pritaikytus tualeto kambarius. Tikintieji iš Ukmergės baptistų bendruomenės padėjo mums apsirūpinti malkomis žiemai. Turime pasiruošę šieno triušiams ir ožkoms. Planuojame keisti nesandarius pastato langus. Namuose tvarkosi patys gyventojai.

 Po truputį žvelgiame ir į kitas pagalbos remtiniems žmonėms sritis - sutvarkytose pirmo aukšto patalpose jau svajojame įrengti labdaros valgyklą miestelio vargšams. Esame dėkingi norvegų labdaros organizacijai kuri jau kuris laikas aprūpina prekėmis mūsų pastate veikiančią dėvėtų drabužių parduotuvę.

Vasarą labdaros ir paramos darbuotojai surengė išvyką - baidarėmis plaukėme Virintos, Šventosios upėmis.

Šiuo metu Troškūnų savarankiško gyvenimo namams labai reikia automobilio, kuriuo savo gyventojus galėtume vežioti į poliklinikas, ligonines, pamaldas. Taip pat apdailininkų, galinčių padėti įrengti patalpas labdaros valgyklai.

Jeigu norite paremti, patarnauti arba tiesiog daugiau sužinoti apie Savarankiško gyvenimo namus, rašykite mums adresu:rimo.baidares@gmail.comwww.prieglobstis.org, arba skambinkite telefonu Rimui 867635010.

Bendrinti: