Dr. G. Vaitoškos paskaita Evangeliniame Biblijos institute

Vasario 18 d. Evangelinis Biblijos institutas sutuoktinių poras ir visus, besidominčius krikščionišku požiūriu į šeimą, pakvietė į atvirą paskaitą „Santuoka ir šeima“. Paskaitą skaitė jau ne pirmą kartą mums tarnaujantis gyd. psichoterapeutas, turintis 30 m. šeimų konsultavimo patirtį, santuokos srities teologijos licenciatas, Šeimos ir santuokos studijų programos vadovas Tarptautiniame Teologijos institute Austrijoje dr. Gintautas Vaitoška.

G. Vaitoška šeimos klausimus nagrinėjo dviem skirtingais aspektais: kristocentriškuoju ir bendražmogišku požiūriu. Maloniai ir gana netikėtai nuskambėjo mintis, kad katalikų bažnyčia pripažįsta, jog šeimos paskirtis – padėti sutuoktiniams ugdyti šventumą. Lektorius taip pat nagrinėjo jausmų ir apsisprendimo vietą šeimoje, santuokos, kaip tarnystės vienas kito kūnui (taip pat ir rūpestį sveikata, materialiniu aprūpinimu) ir sielai, temas. Ypatingai svarbus santuokinės stiprybės veiksnys – draugystė tarp sutuoktinių, galimybė pasidalyti savo jausmais, mintimis, gyvenimu.

Antroji kurso dalis Evangeliniame Biblijos institute bus dėstoma gegužės 20 d. Kovo viduryje paskaitos garso įrašai bus paskelbti ir viešai prieinam evangelija.lt skiltyje SEMINARAI IR KONFERENCIJOS.

Nuotraukos Gedos Žyvatkauskaitės

Bendrinti: