„Ačiū, kad esate“ (galerija)

 

Lapkričio 10-osios rytą Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai su šeimomis susirinko kino centre „Garsas“, kad išgirstų nuostabius žodžius: „Ačiū, kad esate“. Padėkos renginį visai šeimai „Ugniagesių šeimos diena“ organizavo Panevėžio evangelinės bažnyčios bendruomenė, o šį projektą rėmė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Panevėžio miesto savivaldybė. Pernai padėkos ugniagesiams vakare dalyvavo ugniagesiai bei žmonės, kurie dėkojo už užgesintus gaisrus ir išgelbėtas gyvybes, o šiemet vėl iš JAV atvykęs kapelionas Bill McClure su Panevėžio evangelinės bažnyčios bendruomene organizavo padėkos renginį visai šeimai. Visą savaitę kapelionas su žmona lankėsi budinčiose pamainose, bendravo su ugniagesiais gelbėtojais, dalijo patarimus, kaip išsaugoti gerą fizinę ir psichinę sveikatą, akcentavo glaudžių ryšių su šeimos nariais ir kitais artimaisiais svarbą, mokė kaip įveikti krizes bei stresą, dalijosi savo šeimyninio gyvenimo akimirkomis.
Ugniagesių šeimos šventėje visų dalyvių laukė smagūs žaidimai, kuriuose pasivaržyti galėjo visi norintys, patys mažiausieji kibiruose, skirtuose gaisrui gesinti, rado daug saldainių. Vyrai išbandė savo jėgas ne tik kuo greičiau apsirengdami kovinius drabužius, bet ir bandydami kuo toliau numesti batą. Šventės metu ugniagesiams buvo pareikštos padėkos, kurios ypač džiugino mažiausius šventės dalyvius, galėjusius kartu su tėvais ar seneliais ateiti į sceną. Jautriausiai ir nuoširdžiausiai skambėjo sūnaus padėka gaisrus gesinančiam tėčiui ir žmonos padėka ir pasididžiavimas nelengvą ugniagesio profesiją pasirinkusiu vyru.
Už suteiktą galimybę pabendrauti visiems kartu, susirinkti prie bendro stalo bei malonias staigmenas šventės organizatoriams dėkojo Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Algirdas Rudys.

 

https://www.facebook.com/groups/797648100377545/permalink/1293833704092313/

 

Bendrinti: